Gebrek aan scherpte breekt OJC JO15-2 op in de slotfase

01-01-1970
01:00

Je kan nog zo veel beter zijn dan je tegenstander en een dozijn enorme kansen creëren, maar winnen doe je alleen maar als je de bal ook daadwerkelijk in het doel schiet. En dat deed DSC in de laatste twee minuten van de wedstrijd maar liefst twee keer, terwijl OJC diverse onmogelijk te missen kansen om zeep hielp. En dan sta je met lege handen. Onverdiend vanwege het grote krachtsverschil tussen beide ploegen, maar zeker ook verdiend vanwege het gebrek aan scherpte. En zo kreeg DSC een fraaie beloning voor 70 minuten keihard werken tegen een veel betere tegenstander.

Het was ook deze keer weer een hele klus voor de thuisploeg om voldoende spelers op de been te brengen. Door blessures en ziekte ontbraken er maar liefst 6 spelers en vlak voor de wedstrijd haakte ook Sven nog eens ziek af, al speelde hij in de tweede helft toch nog mee, maar toen was doelman Jay ook al ziek uitgevallen en vervangen door Luuk Vogels. Ook Luc en Senn moesten voortijdig afhaken omdat ze nog niet fit genoeg waren voor een hele wedstrijd.

Met opnieuw versterkingen uit JO15-3 (Sander Coppens en Tim Janssen) en JO14-1 (River Scheepens) trok OJC de wedstrijd al snel naar zich toe. En dat spelbeeld bepaalde de hele wedstrijd, ook toen OJC na de rust nog maar 7 eigen spelers binnen de lijnen had staan. DSC werd voortdurend teruggedrongen, maar verscheidene grote kansen werden niet afgerond. Bij verschillende spelers ontbrak duidelijk de scherpte die je nodig hebt om beslissende acties te maken wanneer het druk is voor het doel van de tegenstander. De opbouw verliep te traag omdat er door enkele spelers te veel gelopen werd met de bal en naarmate de wedstrijd vorderde nam het aantal verkeerde keuzes alsmaar toe. De drukte opzoeken in plaats van de vleugels in het spel te betrekken was een voorbeeld van de manier waarop OJC de DSC-muur probeerde te verschalken. Paal, lat en keeper stonden OJC-treffers in de eerste helft al in de weg en ook na de rust volgden er diverse 100%-kansen die deze keer aan de OJC’ers niet besteed waren. De allergrootste kans was er 4 minuten voor tijd. Sander brak door, kwam alleen op de keeper af en legde af op Max, die de bal voor het lege doel helemaal verkeerd raakte.

De rekening voor alle gemiste kansen werd gepresenteerd door twee lange ballen van DSC in de slotminuten. Op snelheid weg, twee keer een scrimmage en even zo vaak een doelpunt voor de bezoekers. En dat terwijl de bezoekers in de hele wedstrijd nog niets gecreëerd hadden. Over doeltreffendheid gesproken.

Helaas startte OJC de tweede competitiehelft met een nederlaag, maar hopelijk wordt er lering uit getrokken en neemt de scherpte (en het aantal beschikbare spelers) de komende weken weer toe.