OJC JO15-2 neemt revanche op Den Dungen JO15-1

01-01-1970
01:00

Al vanaf het begin van het seizoen is het voor de technische staf van OJC JO15-2 bij iedere training en wedstrijd de vraag hoeveel spelers er deze keer fit genoeg zijn om op het appel te verschijnen. Afgelopen week werd er maar liefst twee maal getraind met een groep van minder dan 10 spelers, waarvan er ook nog eens een aantal voortijdig uitstapte. Ook bij wedstrijden moet vrijwel wekelijks een beroep worden gedaan op jongens uit andere teams om een volwaardig team binnen de lijnen te krijgen. In de wedstrijd tegen Den Dungen was dat niet anders. Behalve het feit dat maar liefst 6 spelers wegens blessure en ziekte niet beschikbaar waren, en Senn en Luc slechts beperkt inzetbaar, bleek bij de warming up ook nog eens Stijn niet fit genoeg om te spelen. Hij moest toch starten in afwachting van JO15-3 speler Rens Constant, die in Tilburg tegen Zigo de eerste helft bij zijn eigen team had meegespeeld. Bovendien kon er gelukkig een beroep gedaan worden op Lars van Hazendonk (eveneens JO15-3) en Ties Ramakers uit JO13-1.

In de vorige wedstrijd tegen deze ploeg had OJC zich het kaas van het brood laten eten, speelde het zeer matig en gaf het de eerste 3 treffers zomaar cadeau na verkeerde passes en onbezonnen, onnodige acties met balverlies en tegendoelpunten tot gevolg.

OJC startte ondanks alle personele problemen sterk en al binnen enkele minuten verscheen Ties na een goede steekpass alleen voor de keeper. Helaas kwam hij net wat kracht tekort om deze buitenkans in een doelpunt om te zetten. De bezoekers bleven aandringen en wisten de thuisploeg goed vast te zetten op de eigen helft. Diverse goede mogelijkheden waren hiervan het gevolg, maar het duurde tot aan de 25e minuut alvorens het grote overwicht in een verdiend doelpunt kon worden omgezet. Na een actie aan de linkerkant gaf de sterk spelende Sander een strakke bal voor het doel, waar Sven bij de tweede paal knap voor zijn man kwam en de openingstreffer aantekende: 0-1. Volkomen verdiend, want OJC was heer en meester en gaf eigenlijk helemaal niets weg. Hidde en Tim J. wonnen al hun duels, strooiden met goede passes en liepen gaten dicht. Aan de zijkanten hadden Lars v.H. en Ralf hun tegenstanders goed in hun greep. Slechts een grote kans kreeg Den Dungen, maar aanvoerder Jay deed wat hij moest doen en pikte de bal weg voor de voeten van de aanstormende tegenstander. Niet alleen keepend, maar ook in de coaching was hij, als een van de weinige tweedejaars spelers, onmisbaar.

Tot aan de rust bleef OJC veel sterker. Achterin en op het middenveld heerste OJC, voorin had de ploeg het wat moeilijker met het massaal verdedigende Den Dungen, dat tegen wil en dank achteruit werd gedwongen. Bij de meeste mogelijkheden zat er wel een been of hoofd tussen om de bal tegen te houden.

Na de rust probeerde Den Dungen wat meer op de aanval te gaan spelen. OJC liet zich wat terugdringen, zonder overigens echt in de problemen te komen. De bezoekers bleven de bovenliggende partij, maar er slopen toch wel wat slordigheden in het spel. Er werd net wat te lang gelopen met de bal, passes waren net iets onzuiverder en het aantal kansen nam daardoor wel af. Gelukkig konden de meeste foutjes snel weer worden hersteld voordat de thuisploeg al te dicht bij het doel van de zich schor coachende Jay kon komen. En Hidde en Tim bleven rustig op de been, samen met Lars, Ralf en de voor hem ingevallen Luc.
Ook in de tweede helft kreeg OJC de nodige kansen na soms schitterende combinaties, maar bleef het een spannend duel omdat de bal er maar niet in wilde. En de 0-1 voorsprong was niet overdreven ruim.

Sander maakte in de slotminuut aan alle twijfel een eind. Hij soleerde aan de linkerkant langs enkele tegenstanders, kwam schuin voor het doel en passeerde de keeper met een keiharde, onhoudbare schuiver: 0-2.

Niet veel later werd er afgefloten en konden er volkomen terecht 3 punten worden genoteerd voor OJC na een over het algemeen goed gespeelde wedstrijd met bij vlagen fantastisch voetbal. En dat terwijl er toch diverse sterkmakers helemaal niet in actie konden komen. Dat geeft hoop voor de toekomst.

En nog dit:
Toen het ook deze keer weer door blessures en ziekte geteisterde OJC JO15-2 afgelopen zaterdag in de slotfase van de uitwedstrijd tegen Den Dungen nog een extra speler nodig leek te hebben, kon er opnieuw een beroep gedaan worden op OJC JO14-1. Deze ploeg speelde daar toevallig ook een wedstrijd. Bink van Leeuwen, die in zijn eigen wedstrijd overigens al binnen twee minuten de score opende met een schitterende goal, was bereid nog enkele minuten mee te doen. Helaas voor hem en voor JO15-2 ging het feest niet door, omdat de scheidsrechter dat niet toestond (toestanden met het wedstrijdformulier). Bink, toch bedankt.