Overwinning in nuttige oefenwedstrijd voor OJC JO15-2

01-01-1970
01:00

Voor afgelopen maandag 19 maart stond voor OJC JO15-2 een oefenwedstrijd tegen Blauw Geel JO15-1 op het programma. Omdat de hoofdklasser enkele spelers miste, werd het duel afgeblazen. Lang hoefde er niet gezocht te worden naar een vervangende tegenstander, want de kersverse eersteklasser OJC JO15-3 was onmiddellijk bereid om de opengevallen plek in te nemen. Bij JO15-3 behoorlijk wat bekende gezichten, want in het merendeel van de wedstrijden moest JO15-2 dit seizoen een beroep doen op deze ploeg om de selectie aan te vullen. Deze keer waren het echter tegenstanders in plaats van medespelers en dat is toch wel wennen.

Het was duidelijk een duel tussen twee ploegen met een verschillende spelstijl. Het voornamelijk uit tweedejaarsspelers bestaande JO15-3 speelde duidelijk fysieker, terwijl JO15-2 het meer moest hebben van de hogere balsnelheid. Dat lukte eigenlijk niet zo best. Het tempo lag veel te laag en daardoor kon de tegenstander de aanvallen al onschadelijk maken voordat er sprake was van echte kansen. Heel veel mogelijkheden om zelf tot scherpe aanvallen te komen had JO15-3 niet, want in de defensie bleef JO15-2 redelijk goed op de been, al speelden niet alle verdedigers hun beste wedstrijd.

Door veel slordigheden en verkeerde keuzes aan beide kanten was het een uiterst rommelige wedstrijd, waarin JO15-2 wel wat sterker was, de tegenstander goed vast zette op de eigen helft, maar zelf nauwelijks in staat was om goede doelkansen te creëren. En toen de bal eindelijk wel een keer snel rond ging, was het ook meteen raak. In de 23e minuut werd een strakke inspeelpass door Sven uitstekend doorgespeeld naar Sander die de bal prima in de loop gaf van de goed doorbewegende Max. En die vierde zijn rentree met een voor keeper Tjeu onhoudbare bal: 1-0.

Het spel bleef wat op en neer gaan, het bleef slordig, maar eigenlijk kwam JO15-2 nauwelijks in de problemen. Tot de laatste minuut van de eerste helft. Rens Constant veroverde de bal op het middenveld, gaf maar liefst 3 slap ingrijpende tegenstanders het nakijken en schoot vanaf een meter of 20 de bal vlak langs de paal binnen: 1-1. Een onnodig doelpunt dat zomaar uit de lucht kwam vallen, maar zeker verdiend was gezien de inzet van de ploeg.

Na de rust was het spelbeeld niet veel anders dan voor de rust. JO15-2 gaf achterin nog steeds weinig weg, slechts één keer moest Jay handelend optreden, en gaf de tegenstanders niet echt de gelegenheid om in het eigen spel te komen. Maar echte kansen waren ook in de tweede helft dun gezaaid.

Uiteindelijk trok toch JO15-2 aan het langste eind. Een soloactie van Max in de 63e minuut bracht de beslissing. Hij kreeg de bal op het middenveld aangespeeld, omspeelde enkele tegenstanders, zocht vanaf de linkerkant het doel op en liet Tjeu opnieuw kansloos: 2-1.

JO15-3 probeerde nog wel terug te komen, maar deed dat te gehaast en dat zorgde er voor dat JO15-2 de tegenstoten gemakkelijk kon pareren.

Uiteindelijk werd het een verdiende zege voor OJC JO15-2 in deze nuttige oefenwedstrijd.