OJC 5 boekt eenvoudige overwinning in eerste zomerse wedstrijd van het jaar

01-01-1970
01:00

Voor de tweede keer dit seizoen hield OJC 5 het team uit Den Dungen van het scoren af, en, omdat het zelf wel tot het maken van doelpunten in staat was gebleken, won het verdient. Het werd twee tegen nul.

Al ruim voor de wedstrijd was bekend dat het een zomerse dag zou gaan worden, met temperaturen boven de twintig graden. In het heerlijke zonlicht leek zelfs veld twee er schitterend bij te liggen, al bleek dit bij nadere inspectie in de verste verte niet het geval te zijn. Desondanks was het de ideale dag om met het hoofd in de zon en de haren in de wind lekker over het veld te dartelen, en onderwijl zo af en toe een bal aan te raken.

En zo kabbelde het eerste gedeelte van de wedstrijd voort, met tweeëntwintig spelers die ogenschijnlijk nog moesten wennen aan de tropische omstandigheden die hen voor het eerst dit seizoen te wachten stond. Beide ploegen probeerden hierbij verzorgd voetbal op de mat te leggen, maar dat ging zelden gepaard met kansen. De wedstrijd ging gelijk op.

Maar voor de rust werd er nog wel gescoord, en wel door Dani. Enkele pogingen van afstand waren eerder al over vangnet en in de sloot erachter beland (er schenen polletjes in het veld te zitten), maar Dani begon vol zelfvertrouwen aan zijn dribbel. Hij slalomde langs verdedigers en polletjes om uiteindelijk met een verwoestende uithaal het net te vinden: 1-0.

Tijdens de rust was er niet veel te beleven maar na een kwartier werd er weer opvallend veel gevoetbald. Het spelbeeld veranderde niet veel en dus was het wachten op een uitbreiding van de Rosmalense voorsprong. Ondertussen druppelde de zijlijn langzaam maar zeker vol met toeschouwers, die na een lange zoektocht er eindelijk achter waren gekomen dat we op veld twee moesten voetballen.

De hitte duurde voort, maar van drinkpauzes was geen spraken. Toch waren er nog voldoende momenten om vocht in te nemen, aangezien het spel door geblesseerde spelers veel werd stil gelegd door scheidsrechter Pennings. Die floot een sterke wedstrijd en zoals altijd zeer partijdig, maar dan gelukkig wel voor beide teams.

De scheids had ook een cruciale rol bij de 2-0, toen hij na een steekbal op Dani de vlag van de grensrechter negeerde. Die was weer aan het slapen geweest en schrok wakker toen de verdediging van Den Dungen om zijn hulp vroeg. Halfwakker opende hij zijn ogen en gooide hij zonder ergens iets van af te weten zijn vlag in de lucht. Het was niet de eerste keer, maar ditmaal zwichtte de leidsman er niet voor, en dus kon Dani op het doel af: 2-0.

Niet lang daarna was de wedstrijd plotsklaps afgelopen, toen de keeper van de tegenstander niet verder kon spelen. Na overleg werd er besloten de wedstrijd acht minuten voor de afgesproken eindtijd af te sluiten, met een 2-0 overwinning als gevolg.

Een degelijke wedstrijd van de zijde van OJC zorgde daarvoor.