Winst na moeilijke wedstrijd

01-01-1970
01:00

Anders dan de stand van 2-5 doet vermoeden, was het geen wandeling in het park voor de MO19-1.
Naar de slechtste wedstrijd van het jaar afgelopen zaterdag (laten we dat hopen) was het vandaag herpakken tegen de buurtjes uit ’s-Hertogenbosch. BLC had 3 wedstrijden gespeeld en 6 punten, dus we zouden vandaag een gelijkwaardige tegenstander treffen. Tijdens de warming up bleek Mirna (keepster)niet helemaal oksel fris, ze had behoorlijk last van een spier in haar bovenbeen maar wilde hoe dan ook spelen. We hadden de meiden op scherp gezet en zeiden gekscherend als we de 0 nu maar langer vasthouden dan 30 seconden. Je kon merken dat de meiden lekkerder in hun vel zaten dan zaterdag want het begin was goed, er werd gevoetbald en de verdediging stond goed tegen de de snelle aanval van BLC. Maar het was Mirna die in de 7e minuut ons in de wedstrijd hield met een redding op een schot. Het eerste wapenfeit kwam van de schoen van Wendy die het vanaf 20 meter probeerde maar de keeper van BLC was hierdoor niet te verschalken. Nog geen minuut was het weer Mirna die redding moest brengen. Toch waren het de rood zwarten die op voorsprong kwamen naar een voorzet van Jacklyn was het Assala die de 0-1 binnen liep. BLC kreeg in de 34e minuut een mooi kans maar de spits verzuimde te scoren. Toch kwam de gelijkmaker binnen vallen, in de 37e minuut werd de stand 1-1 en het was een terechte rust stand

Na de rust mocht Eva weer wat speel minuten maken naar een langdurige blessure, en was erop gehamerd om te blijven voetballen. De eerste 10e ging het spel continu op en neer. Heel even stond mijn hart stil toen Mirna geblesseerd raakte maar gelukkig kon ze naar de verzorging van Maudy verder met de wedstrijd Inde 65e minuut was het BLC die op de 2-1 kwam. Maar de Rood Zwarte toonde veerkracht en kwamen snel terug in de wedstrijd, het was in de 68 Eva die de achterlijn haalde en strak voorgaf waarop Quinty de bal binnen liep 2-2. Nu was het zaak erop en erover, en dat is makkelijker op papier gezet dan gedaan. Maar het was Jacklyn die de bal in de 71 minuut op haar eigen helft aan de voet nam, en hem pas afgaf toen hij in de goal lag. Nog geen 2 minuten later dachten we dat Jacklyn de wedstrijd in het slot ging gooien, maar jammer genoeg was dit niet zo, ze miste. In de 81e minuut was het Eva die de 4-2 scoorde, je zag aan de meiden dat deze treffer als een bevrijding kwam. Het was Mirna die in de 86 minuut nog redding bracht. Het slot akkoord was voor de Rood Zwarten Het was Eva die een goede invalbeurt bekroonde met haar 2e treffer van de avond 2-5 was tevens de eindstand. Het was voor de meiden zeker geen gemakkelijk wedstrijd, maar het was er wel een waar iedereen zijn mannetje stond.