JO17-5 krijgt niet wat het verdient

01-01-1970
1-2

Vandaag spelen we tegen Zwaluw Vfc JO17-3; een nieuwe kans om onze eerste punten van deze voorjaarscompetitie te halen. We moeten het doen zonder de geblesseerden Salah en Mika. Lars is er wel bij, maar is niet helemaal ongeschonden uit z’n laatste schooldag gekomen.

Direct vanaf de aftrap is het Stijn die de eerste kans krijgt. Zijn schot gaat maar net langs de paal. Een sterk begin, dat we de daarna doorzetten. Na vijf minuten toont Zwaluw zich pas voor de eerste maal op onze helft, maar het wordt wel direct gevaarlijk. Tom kan de bal nog maar net met het puntje van zijn schoen wegtikken. De wedstrijd gaat hierna op-en-neer, maar de betere kansen zijn voor OJC. Toch is het Zwaluw Vfc dat een voorsprong neemt. Weifelend ingrijpen van onze zijde levert de linksbuiten een vrije doortocht richting doel. Die moeten hem niet geven (0-1). Met onze 4-4-2 opstelling nemen we het heft in handen. Joppe en Mats stomen regelmatig mee op over de flanken, waar Pim en Sem dan weer hun verdedigende taken uitvoeren. Ook Roel kan regelmatig inschuiven, waarna Max in terugzakt en Tijn ondersteund. Met goed combinatie-spel creëren we deze eerste helft zeker zes 100%-kansen. Schoten van Julius, Stijn en Koen promoveren echter niet tot een doelpunt. Tom voorkomt een verdere achterstand door een goede redding halverwege deze eerste helft. In de 31e minuut stoomt Roel maar weer eens op. Hij vindt de vrijstaande Sem op de rechtsbuitenpositie, en zijn voorzet wordt binnen getikt door Koen. Met deze 1-1 gaan we de rust in, al was in de slotminuut Stijn nog heel dicht bij een OJC voorsprong.

Gezien de kansenverhouding hadden we de eerste helft met een ruime voorsprong moeten afsluiten. De tweede helft start de tegenstander feller en krijgt al snel een niet te missen kans. De aanvaller kan de hoek uitkiezen, maar schiet hard naast het doel. Daar komen we goed weg. Het spel speelt zich nu meer op onze helft af, maar verdedigend staan we goed. Helaas kunnen we nu minder druk op de Zwaluw-defensie zetten. In de 75e minuut een schot vanaf rand zestien, welke door Tom pas laat gezien wordt. Hij krijgt zijn handen nog wel tegen de bal aan, maar deze gaat tergend langzaam via de paal in het doel (1-2). We schuiven Koen en Roel richting aanval en geven nog vijf minuten alles. Score doen we helaas niet meer.

We hebben vandaag een goede wedstrijd laten zien, maar krijgen niet wat we verdiend hadden. Over de gehele wedstrijd gezien was een gelijkspel minimaal verdiend geweest. Volgende week een nieuwe kans, dan spelen we de uitwedstrijd tegen BMC.