OJC JO15-3 zet sc 't Zand in de 2e helft aan de kant

01-01-1970
1-3

OJC JO15-3 heeft zich na de promotie in de winterstop naar de 1e klasse ontwikkeld tot een stabiele middenmotor. De competitie is leuk, omdat blijkt dat iedereen van iedereen kan winnen. Er zitten slecht 4 verliespunten verschil tussen de koploper en OJC dat op de 6e plaats bivakkeert. Met 2 wedstrijden in het voorschiet, maandag mogen we immers weer aantreden, weet je dat je met 6 punten jezelf in de sub-top kunt manoeuvreren, en dat zal meer zijn dan dat menig persoon vooraf had verwacht. Zonder Denzel wachtte ons eerst echter een zware opgave in Tilburg-West.

OJC begon indrukwekkend aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten werd er onder aanvoering van Lex volop gecombineerd wat resulteerde in een aantal halve kansen. De grootste wellicht voor Sergio die een door de keeper gelost schot van Lars net niet in het doel kon tikken. Na die eerste minuten kantelde de wedstrijd echter. 't Zand, met vele goede spelers in het team, nam het initiatief over. Niet voor het eerst dit seizoen werd er weer gemopperd op de scheidsrechter, en soms ook op elkaar. Het leidde tot terechte gele kaarten voor Lex en voor Sander. Er waren in deze fase zeker kansen voor de Rood-Witten, waarbij OJC door het oog van de naald kroop toen een vrije trap op de lat belanden. De verdediging was in deze fase onze beste linie. Doordat Bram en Lars weer eens foutloos speelden en ook Bart en Sander de vleugelaanvallers in bedwang hielden, werden er ondanks de druk geen uitgespeelde kansen weg gegeven. De grootste kans in de 2e helft was zelfs voor OJC, waarbij diverse spelers tot 3 keer toe vrij voor de keeper mochten aanleggen, maar niet tot scoren wisten te komen.

De tweede helft was totaal anders. Met name de komst van Casper op het middenveld maakte een groot verschil. Door zijn positieve en tomeloze inzet, en door het winnen van vele duels kwam 't ZAnd niet meer aan voetballen toe en kregen Rens en Sergio op het middenveld veel meer mogelijkheden om te doen waar ze zo goed in zijn, namelijk heel goed voetballen. We profiteerden hier als team optimaal van. Steeds verder werden de Tilburgers terug gedrongen. Rens zou zich ontwikkelen tot de koning van de assists. 3x werd een punt gave voorzet van hem met het hoofd tot doelpunt verwerkt. De eerste keer kopte Teun nog fraai binnen, de andere beide kopballen kwamen op naam van Casper. Na de 3-1 van 't Zand kreeg Felix nog een mogelijkheid op de 4-1, er volgde echter een twijfelachtig buitenspel signaal.
De wedstrijd was echter gespeeld. Op basis van de eerste helft had 't Zand wellicht een punt verdiend, maar het is wel duidelijk dat het beste team vandaag gewonnen heeft. Als ze maar zoals in de tweede helft, als team opereren.