OJC JO15-2 wint ook van Haarsteeg JO15-1

OJC ROSMALEN JO15-2
Haarsteeg JO15-1
07-04-2018
1 - 0

Basis spelers:

Scheidsrechter:   L.A.J. (Lamber) vanDruenen
In de eerste klasse gaat het er spannend aan toe. In de halve competitie die de KNVB in het leven heeft geroepen, en waarvan iedereen zich afvraagt wat daarvan in hemelsnaam het nut was, streden de afgelopen weken maar liefst zes ploegen om de koppositie. Maar naarmate het aantal gespeelde wedstrijden toeneemt, zijn er steeds meer clubs die achterop raken. Vorige week stond er een wedstrijd tussen twee van de vier overgebleven elftallen op het programma: OJC JO15-2 ontving Haarsteeg JO15-1. Beide ploegen hadden al eerder tegen elkaar gespeeld op het OJC Wintertoernooi. De uitslag werd toen 0-0.

De wedstrijd begon erg rommelig. Misschien dat het belang van een goede uitslag hierbij een rol speelde, heel erg goed was het niet, wat beide ploegen lieten zien. Veel slordigheden aan beide kanten zorgden er voor dat het spel snel op en neer ging. Heel veel kansen leverde dat niet op, want ook de passes in de buurt van beide doelen waren vrij onzuiver, zodat de verdedigers de problemen in de meeste gevallen vrij gemakkelijk konden oplossen. Daarom speelde een groot deel van de wedstrijd zich dan ook af in de omgeving van de middenlijn.

Langzaam maar zeker trok OJC het initiatief naar zich toe en kreeg het enkele mogelijkheden, maar tot doelpunten leidde dat vooralsnog niet. Ook Haarsteeg kreeg enkele keren de gelegenheid om iets van een aanval op te zetten, maar de OJC-verdediging gaf helemaal niets cadeau en wist het gevaar al ver van het eigen doel onschadelijk te maken. Ook nadat de sterk spelende centrale verdediger Tim Janssen het veld geblesseerd moest verlaten en werd vervangen door Hidde.

Met een 0-0 tussenstand werd de rust bereikt en, ondanks dat OJC beter in de wedstrijd kwam, dat was een terechte score.

De tweede helft was pas 7 minuten oud, of de bal lag al in het netje. Een schitterende OJC-aanval ging daaraan vooraf. Senn gaf een keurige bal op Sander, die over links de diepte in dook. Hij speelde nabij de achterlijn zijn tegenstander uit en gaf de bal goed voor, waar Sven keurig voor zijn tegenstander kwam en doeltreffend afwerkte: 1-0.

Dat was voor de thuisploeg het teken om er maar eens een schepje bovenop te gaan gooien. Ineens werd er wel gecombineerd, kwamen de ballen veel beter aan en ging de bal lekker rond in het elftal. Haarsteeg verzette zich hevig, maar moest machteloos toezien hoe OJC de lakens ging uitdelen en vrijwel geen enkele tegenaanval toestond. Haarsteeg moest zich beperken tot lange ballen naar voren, maar die werden veelal moeiteloos onschadelijk gemaakt door de geconcentreerd spelende defensie. OJC kreeg nog zeker vier enorme kansen, steeds na prachtige combinaties, maar men slaagde er maar niet in om de score uit te breiden. Daardoor bleef het spannend tot in de laatste minuut. Jop Goossens van OJC JO14-1 kwam in de slotfase nog in het veld voor Luc, en hij viel sterk in. Bedankt.

Uiteindelijk was de overwinning een feit. OJC was, vooral na de rust, veel sterker, maar buitte het overwicht onvoldoende uit. En dan maak je het jezelf onnodig moeilijk. Hoe dan ook: opnieuw een overwinning op een concurrent.
 

Andere verslagen

Terug naar boven