JO17-5 leidt nieuwe nederlaag

01-01-1970
01:00

Vandaag de vijfde wedstrijd van deze voorjaarscompetitie. Zonder Sem, Salah en Mika maar met twee invallers (Kas en Michael) gaan we op pad. Tegenstander is Berlicum Middelrode Combinatie JO17-2.

Ondanks dat BMC direct een veldoverwicht creëert, is het JO17-5 dat op voorsprong komt. Michael blijft doorjagen op de bal en zijn blok op een uittrap van de keeper belandt in het doel (0-1). Daarna is het weer BMC dat de klok slaat, al zijn we ze daar wel heel behulpzaam bij. We geven ze alle ruimte en daar weet men wel raad mee. Vrij snel na ons doelpunt scoren ze tweemaal (2-1). Bij een counter stoort Julius goed en verovert de bal. Hij wordt in het zestienmetergebied onderuit getrokken, maar de scheidsrechter meent door te moeten laten voetballen. In de laatste tien minuten van deze eerste helft loopt de achterstand snel op. Ruststand 5-1

De hoge temperaturen voelen bij deze stand nog zwaarder voor ons. Toch laten we deze tweede helft beter spel zien. Het is echter BMC dat effectiever is, en eenmaal scoort van afstand en tweemaal vanuit een corner. Tussendoor wordt een van onze aanvallers, alleen op weg naar het doel van de tegenstander, nog van achteren neergehaald maar wederom wordt er niet gefloten. En bij een onbesuisde, volledig onnodige, overtreding van achteren wordt er pas na appelleren van OJC-zijde gefloten.

Een grote nederlaag die we aan onszelf te verwijten hebben. De scheidsrechter had vandaag niet zijn beste dag, maar om de nederlaag op zijn conto te schrijven gaat te ver. We moeten in de spiegel kijken en in de resterende vier competitiewedstrijden beter voor de dag komen. Dan gaan de punten ook komen.
Michael en Kas, nogmaals bedankt dat jullie konden invallen.