Billenknijper 1e klas

01-01-1970
01:00

Ik denk dat de kop al genoeg zegt, dit keer moesten we naar de Teisterbanders een ploeg uit de middenmoot van deze competitie. Maar iets is er met de naam OJC want blijkbaar brengt dat bij de clubs iet naar boven van aanpakken die grote club. Dus we wisten dat het niet simpel zou worden.
Een dag voor de wedstrijd bleek dat we nog maar 11 speelster hadden van de 17 dus moesten we gaan shoppen en gelukkig voor ons is Britt Heijmans altijd bereid haar schoenen aan te doen om mee te ballen, maar ook Eva Geltink en Esmee van den Hoek waren bereid het loei hete weer te trotseren. En onze dank naar deze meiden is dan ook groot. Zo konden we dus afreizen met 3 wissels en die hadden we ook wel nodig. Voor aanvang kwam de trainer van de tegenstanders nog even polsen of we de wedstrijd niet konden verkorten omdat bij aanvang 20.00 uur de temperatuur nog 29 graden was. Maar onze meiden wilden gewoon 2x 45 aan de bak. De meiden kregen te horen dat we scherp aan de wedstrijd moesten beginnen, want in het achterhoofd zit dat we nog steeds meedoen voor het kampioenschap, maar dan moeten we wel blijven winnen.

En we begonnen sterk aan de wedstrijd, wel was de strijd hoofdzakelijk op het middenveld, waar wij de nodige steekjes lieten vallen. Het te kort aan spelen van elkaar wat weer resulteerde in bal verlies, maar dat werd dan weer vakkundig opgelost door de achterhoede. Maar dan merk je dat er iets insluipt bij de meiden van weg die bal, waardoor we niet echt aan voetballen kwamen. Maar het waren wel de rood zwarten die op voorsprong kwamen door Jacklyn Antonisse die een bal die niet goed door de keepster werdt verwerkt droog intikte. Zoals gezegd speelde het spel zich af op het middenveld, het duurde dan ook tot de 33e minuut dat er iets gebeurde dat het verslag haalt want het was Jacklyn die net naast schoot, ook Mila van de Veerdonk deed dit in de 38e minuut. Een corner van de Teistebanders bracht nog wat paniek in de tent Mirna Martens bokste de bal weg maar nam een medespeelster mee de scheidsrechter legde dan ook de wedstrijd direct stil maar de bal vloog naar het fluitsignaal in de goal, een korte discussie volgde maar de goal werd niet toegekend. 0-1 was de ruststand en de temp was 3 graden gezakt dus het was gewoon nog heet.

In de 2e helft kon Eva haar opwachting maken die steeds beter hersteld van haar blessure.
Het was ook Eva die de eerste kans kreeg en in de 48e minuut vol op de keeper schoot. Zoals al eerder gezegd werd er niet echt gevoetbald voordeel was wel dat de meeste kleine kansen voor ons waren Britt Heijmans en Daarna Esmee van den Hoek gingen regelmatig op de flank door naar de achterlijn om de bal terug te leggen of voor de goal langs de passen maar elke keer kwamen de spitsen een teen lengte te kort om te scoren. Eva trok vaak met een snelheid weg van haar tegen stander dat ze meteen 4 a 5 meter had waardoor de vlaggen dacht die moet buitenspel staan waardoor de vlag regelmatig omhoog ging en soms onterecht waardoor een zuiver doelpunt niet werkt toegekend. Deden de Teisterbanders dan niets? Jawel het was wederom een goed genomen corner die voor paniek zorgde, toen we dachten de bal is weg gaf Jacklyn een speelster een duw in de rug in de 16 en de bal belande op de stip, Mirna zat er dicht bij maar de bal was zo kort langs de pal dat het onmogelijk was om de bal naast te tikken 1-1. Het was in de 59 minuut dat de 1-1 viel dus hadden we nog 30 minuten om de punten naar ons toe te trekken, maar de Teistebanders hadden vleugels gekregen en speelde lekker mee met de Rood Zwarte, in een zeer sportieve wedstrijd die ook een goed leiden scheidsrechter had. De eerste echt kans kwam wederom uit een corner van de Teisterbanders in de 70e minuut die net overging. Daarna hadden onze meiden zich herpakt want langzaam kregen we weer grip op de wedstrijd en was het alle hens aandeel voor de tegenstanders on de 80 minuut kreeg Esmee een dot van een kans maar miste maar net. Met nog 10 minuten te spelen dachten sommige speelster daar gaat de mogelijkheid om dit seizoen mooi af te sluiten.
Maar het was wederom Esmee die in de 83e minuut aan de haal ging met de bal aan de zijkant en dit keer wel onze spits Quinty de Kroon vond die deze kans niet onbenut liet en de hoop op een mooie afsluiting van het seizoen in leven liet 1-2.

Door alle consternatie en adrenaline die bij iedereen door de aders stroomde zijn we vergeten Britt van den Berg een publiekswissel te geven want ivm met haar studie hangt ze de voetbal schoenen aan de wilgen en was dit haar laatste wedstrijd in competitie verband, maar misschien kunnen we haar nog overhalen een van de laatste wedstrijden te spelen dat is naar haar examen en kan ze alsnog waardig afscheid nemen. Ander met de wedstrijd van het jaar Ouder Kind voetbal
Esmee, Eva en Britt bedankt voor de steun.