OJC JO15-2 komt pas na de rust tot scoren

01-01-1970
01:00

Met een nog altijd gehavende spelersgroep en een flink uitgedunde staf trok OJC JO15-2 ten strijde tegen RKDVC JO15-2. Een tegenstander die niet erg hoog stond op de ranglijst, maar in het verloop van de competitie aantoonde dat de huid steeds duur werd verkocht. En dat bleek, want in de rust stond het 0-0. De verdedigers werden daarbij wel geholpen door de bezoekers, die er maar niet in slaagden hun kansen in doelpunten om te zetten.

En zo deed het sterk spelende OJC zichzelf tekort. Er waren voldoende mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar het wilde maar niet lukken. Na de rust gebeurde dat echter wel. In de 40e minuut onderbrak Hidde een tegenaanval en speelde de bal onmiddellijk door naar Ralf. Die stuurde vervolgens Dylan de diepte in. Vanaf de achterlijn werd de bal teruggelegd op Sven, die zich goed aanbood op de rand van het strafschopgebied en die schoot knap raak in de lange hoek: 0-1. Kansen bleven volgen, maar het duurde tot de 53e minuut voordat er opnieuw gescoord werd. Vanuit de laatste linie kwam de bal terecht bij Max. Combinerend met Sander sneed hij door de RKDVC-gelederen heen, omspeelde de laatste man en maakte vervolgens, alleen voor de keeper, geen fout: 0-2.

Niet veel later was het opnieuw Hidde die na een gewonnen duel de aanval opzette. Nu speelde hij Sander aan, die een een-tweecombinatie op zette met Dylan. Hij kapte de bal naar binnen en gaf een prima pass op Senn. Die stond al op de bal te wachten en schoot hem vanaf de punt van het strafschopgebied in de kruising: 0-3. De ban was gebroken. Luc veroverde de bal tussen twee tegenstanders, drong door tot vlak bij het doel, maar zag zijn inzet gekeerd door de keeper. Senn was echter attent en scoorde in de rebound: 0-4.

In de slotminuut werd aan OJC nog een strafschop toegekend nadat Dylan, af en toe weer ongrijpbaar, binnen de beruchte lijnen werd neergehaald. Hidde schoot vervolgens raak vanaf 11 meter.

Met deze overwinning kwam OJC qua doelsaldo iets dichter bij Den Dungen, maar is er nog een fors aantal doelpunten in te halen. Volgende week???