OJC MO19-1 wint weer

01-01-1970
1-9

OJC wederom winnaar.

Onze meiden moesten vandaag aantreden tegen Escheboys, en we wisten alleen bij winst houden we zicht op het kampioenschap. De cijfers vooraf waren duidelijk even veel punten maar wij hadden een doelsaldo van 3 plus. Dus moest er gewonnen worden en het liefst met een paar plus doelpunten.
Maar de meiden begonnen zoals vaker dit jaar, slecht bar slecht aan de wedstrijd want meteen in de 1e minuut moest Mirna alweer redding brengen. Ander hadden we al snel tegen een achterstand aangekeken. De eerste kans van de rood zwarten was in de 11 minuut Quinty kreeg de bal niet binnen de palen. Het antwoord kwam van de meiden van Escheboys die in de 14e minuut naast schoten en kort daarop zeilde de bal maar net over. Jacklyn had een mooie kans in de 18e minuut maar schoot ook over. De linkerflank werd vandaag regelmatig overlopen door de snelle rechtsbuiten van Escheboys wat resulteerde in de 1-0 in de 22 minuut. Maar de meiden toonde verkracht en maakte snel gelijk een voorzet van Maudy werd vakkundig binnen gewerkt 1-1 Quinty.

In de drinkpauze kregen we even een domper te verwerken namelijk onze directe tegenstander om het kampioenschap had met 23-0 gewonnen, dat betekend elke 3 minuten een doelpunt. Bijna onmogelijk maar het is gebeurd.

Gewoon blijven voetballen was het moto want het is pas afgelopen als de dikke dame heeft gezongen. Belangrijk is blijven winnen en blijven scoren. En dan denk je dit bericht zal de meiden wel gebroken hebben, maar het tegenovergestelde gebuurde. De meiden gingen beter spelen met als aanjagers de rechtse kant die kregen het op hun heupen. In de 35 minuut was het Jacklyn die de rood zwarte op voorsprong zette en kort erna in de 42 minuut kreeg Maudy een kans maar miste.`
De Ruststand was 1-2 in de rust werd erop gehamerd blijf voetballen, en dat gebeurde ook want we waren los 51e minuut was de eerste kans maar die werd op de keeper geknald. Kort erna in de 52e minuut scoorde Jacklyn de 1-3. De 54e minuut wederom Jacklyn 1-4. De mooiste van de dag 58e minuut kwam van de voet van Renate die de baal van ruim 20m in de kruising schoot 1-5. De 1-6 wederom van Jacklyn een echte hattrick die kreeg de bal perfect aangespeeld van Maudy. Dat er niet alles inging was wel jammer voor ons want in de 67e minuut schoot Jacklyn naast. In de 71e minuut miste Nicky maar net het goal. In de 75 schoot Donna die ons vandaag versterkte recht op de keeper. Amber schoot naast in de 79e minuut. En Maudy schoot in de 80e minuut over . In de 81e minuut scoorde Assala ook haar doelpunt naar een voorzet van Quinty 1-7. Kort erna knalde Maudy op de paal 85 mocht ze de 1-8 scoren uit een penalty naar een handbal. Nicky pikte ook een doelpunt mee in de 89 minuut kwam de 1-9 op het scoren bord.

Op dit moment hebben we het niet echt zelf meer in de hand of we moeten de laatste 2 wedstrijden heelveel doelpunten scoren. Of Kerkwijk moet as maandag voor Nevelo roet in het eten gooien door een om meer punten af te snoepen. Jammer genoeg ben ik er niet bij en hoop as maandag een neut te pakken op punt verlies van Nevelo. Anders erop en erover de komende 2 wedstrijden.