OJC JO15-2 alleen op kop

01-01-1970
01:00

De spanning begon aardig op te lopen in de eerste klasse. Met nog drie wedstrijden te gaan stonden Den Dungen JO15-1 en OJC JO15-2 gezamenlijk aan kop, met een veel beter doelsaldo voor Den Dungen. Het was dus zaak om tegen de tegenstander van vandaag, Wilhelmina, iets te gaan doen aan de doelpuntenproductie.

OJC begon sterk aanvallend aan de wedstrijd en probeerde de bezoekers onmiddellijk onder druk te zetten. Even leek Wilhelmina het initiatief te gaan nemen, maar de hoop die de geelzwarten koesterden om met een positief resultaat naar huis te kunnen gaan viel al snel in duigen. Er waren al wat kansen geweest, maar in de 9e minuut werd de score geopend door OJC. Sander speelde Sven aan, die na een perfecte aanname de bal meteen naar de rechterkant verplaatste, waardoor Lars M. alleen voor de keeper verscheen. Hij maakte geen fout: 1-0.

In de 12e minuut werd de score verder uitgebouwd. Een slecht genomen vrije trap van OJC ging daar aan vooraf. De bal kwam via de muur in de voeten van Max, die de keeper kansloos liet: 2-0. De machine kwam goed op gang. In de 17e minuut speelde Max een tegenstander knap uit en passte op Sven, die voor 3-0 zorgde. Binnen de minuut verspeelde Wilhelmina de bal uit de eigen aftrap. Max onderschepte, slalomde door de verdediging heen en scoorde 4-0.

Vervolgens vond er een vervelend incident plaats. Een van de OJC’ers zat al helemaal niet lekker in de wedstrijd en liep voortdurend te mopperen (bij een 4-0 voorsprong na 20 minuten nota bene). De grensrechter sprak hem op zijn gedrag aan en kreeg vervolgens de volle laag op niet mis te verstane wijze. Dat betekende niet alleen een wissel, maar ook uitsluiting voor de rest van het seizoen. Helaas, maar noodzakelijk.

In de 25e minuut kwam Mika in balbezit en speelde de bal op de goed diepgaande Sander. Ook hij wist vervolgens het net te treffen: 5-0. Na diverse mogelijkheden was het in de laatste minuut opnieuw raak: na een weergaloze actie speelde de uitblinkende Sven Sander diep en opnieuw was hij doeltreffend: 6-0.

Dat beloofde veel voor de tweede helft. Maar helaas. Het spel werd er niet beter op. Om de een of andere reden begonnen de OJC’ers te lopen met de bal, werden er kansloze lange ballen verstuurd en was de beweging in de ploeg ver te zoeken. Er kwamen nog diverse goede kansen, maar pas in de 47e minuut werd het 7-0. Sander speelde na een mooie beweging de bal vrij en speelde Dylan aan. Die had een schietkans, maar zag dat Senn er beter voor stond. Hij was niet zelfzuchtig, speelde de bal af en Senn scoorde.

Er was enige hoop dat het heilige vuur van de eerste helft weer zou worden ontstoken, maar dat was niet het geval. OJC bleef ploeteren en de bezoekers schakelden een tandje bij. Echt gevaarlijk werden ze echter niet. In de 65e minuut kregen de bezoekers loon naar werken. Uit een magistraal genomen vrije trap werd het 7-1.

OJC had de kans om qua doelsaldo de stand van zaken in zijn voordeel om te buigen slechts gedeeltelijk gegrepen. Dat maakte echter niet veel meer uit, toen de uitslag van de wedstrijd Taxandria – Den Dungen bekend werd: 8-5 voor de thuisploeg. Dat betekende dat Den Dungen nu op een achterstand staat van 3 punten.

Als het meezit kan OJC JO15-2 dus kampioen worden, maar dan moet er wel gewonnen worden. En tegen Helvoirt is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. Dus allemaal de kop er bij houden en laat zien wat je kan.