De kers op de taart

01-01-1970
01:00

De kers op de taart.

Gisterenavond werd hij gespeeld, de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen. De meiden moesten aantreden tegen onze buren uit Vught. En bij winst zouden de meiden hun kampioenen shirt mogen aantrekken. De spanning was op de koppies te lezen, want het was niet allemaal zo soepel gelopen de laatste wedstrijden. Vandaag was er ook weer versterking dit omdat diverse meiden nog geblesseerd waren of maar 20 min mochten spelen. Kim en Jade waren bereid om vandaag met onze meiden mee de strijd aan te gaan. Ik zelf volgde de wedstrijd via een live app verbinding vanuit Turkije en nam er nog maar eentje op de goede afloop.

Het eerste wapenfeit was er een van Mirna die weer eens liet zien waarom het jammer is dat ze gaat stoppen. Want zij hield het doel schoon deze avond. Het was Amber die de ban brak in de 17e minuut en scoorde. In de 23e minuut werd de bal rakelings naast geschoten door de spits van Zwaluw. Na deze aanval was het Quinty die net als in elke andere wedstrijd haar doelpuntje mee pikte 2-0 voor de rood zwarte. In de 29e minuut kreeg Zwaluw de kans de marge te verkleinen maar ze schoten over. Toen kwamen de minuten van Nicky die in de 32 en 34e minuut niet het doel maar wel de keeper wist te vinden en telkens op de keeper schoot. Zwaluw kreeg nog een vrije trap voor de rust maar die ging over het goal.

In de 2e helft was het zoals het hele jaar al het geval was, een regen van kansen die niet gemaakt werden. Want heel snel kwamen we op 3-0 door Kim in de 47e minuut ( tevens de eindstand ) daarna konden we het doel niet meer vinden. Ik zet ze even op een rij. 1 Jade op de keeper 2 Quinty op de keeper 3 Jacklyn naast 4 Kim naast 5 Nicky op de keeper 6 Mila op de keeper 7 Kim over 45 Renate op de keeper.
Nou dat waren er deze helft maar 7. Noemend waardig was het vermelden van de 2e gele kaart dit seizoen die op naam kwam van Jacklyn, dus de laatste 10 minuten werd er met 10 man gespeeld .
Maar de meiden zijn kampioen en dat hebben de meiden verdiend.
En niet alleen de meiden maar ook de leiding krijgen de complimenten omdat het toch altijd een puzzel was om de juiste poppetjes op de juiste plaats te krijgen, de meiden fit te krijgen te motiveren etc etc. Het was een bewogen seizoen waar nog een wedstrijd op de kalender staat, Ouders Kind voetbal. En waarna we dan afscheid gaan nemen van Britt, Mila en Mirna die gaan stoppen. En dan is het weer afwachten in welk elftal de rest ingedeeld gaat worden.

Meiden en leiding vanuit Turkije gefeliciteerd met het behalen van deze kers op de taart.