• Volwassen OJC pakt drie punten op eigen veld

  2 dec 2019
 • Met een 3-1 overwinning op sv Meerssen heeft ons eerste elftal zich weer stevig in de middenmoot van de zondag Hoofdklasse B gevestigd. De doelpunten kwamen op naam van Jaouad Chraou, aanvoerder Roel van de Sande en Ilias Zaimi.

  De start van OJC tegen het bezoekende team van trainer Miguel van den Dungen was erg goed. Al in de tweede minuut opende Jaouad Chraou, uit een mooie dieptepass van controleur Serkan Ordu, het bal. Meerssen moest daardoor direct hun geliefde verdedigende speelstijl inruilen voor aanvallender voetbal. Yorrit Kanters pareerde een afstandsschot tot hoekschop in de 17e minuut, maar uit die hoekschop maakte Meerssen de gelijkmaker: 1-1.

  OJC nam direct weer het initiatief en dat resulteerde in diverse mooie aanvallen, waar Meerssen geen antwoord op had. Na een klein halfuur scoorde Roel van de Sande - weer terug op zijn vertrouwde positie op het middenveld - overtuigend uit. Na een prachtige combinatie met Joep Lacquet, Kay van den Boogaard en uiteindelijk Jaouad werd het terecht 2-1. Dit was tevens de ruststand.

  Weinig snelheid
  Meerssen kwam na de thee geprikkeld uit de kleedkamer en ging vol voor de gelijkmaker. OJC ging dit keer echter volwassen om met die druk en voetbalde zich vrij eenvoudig onder de druk uit. De verdediging van de gasten speelde met veel ruimte in de rug en liet zien weinig snelheid te hebben. Deze tactische keuze van Meerssen was niet de juiste, zo bleek achteraf. OJC sneed door het middenveld en de verdediging van Meerssen als een mes door warme boter.

  Kay van den Boogaard, Serkan Ordu en Jaouad Chraou kwamen oog in oog met de doelman van Meerssen en bij een schot van Ordu stond de paal in de weg. Het lukte, na een strakke pass van Max Kappen, in het laatste stuk alleen Zaimi om de sterke doelman van Meerssen te verslaan: 3-1. De voor Van den Boogaard ingevallen Kay Huijgens kreeg in de slotminuten nog rood voor natrappen. Het was een smetje op een verder prima middag voor OJC ROSMALEN.

  Opstelling OJC: Kanters: Van Tooren, Lacquet, Mulder; Van Gestel, Ordu, Kappen (85. Hassoun), Van de Sande; Van den Boogaard (80. Huijgens), Chraou, en Zaimi.