• Activiteiten en voorbeschouwing OJC - Hoogeveen

  4 jun 2019
 • Kom je aanstaande donderdag 6 juni om 20.00 uur OJC ROSMALEN 1 aanmoedigen? Ze spelen dan de belangrijke eerste thuiswedstrijd in de nacompetitie tegen v.v. Hoogeveen. Onze jongens strijden voor lijfsbehoud in de Derde Divisie en kunnen alle steun goed gebruiken!

  Gratis entree + loterij
  Speciaal voor deze wedstrijd is er gratis entree voor alle leden en bezoekers. En met een (gratis) lot maak je ook nog eens kans op kaarten voor de wedstrijd Ajax - PSV voor de Johan Cruyff schaal! De loterij vindt plaats in de rust van de wedstrijd, in de kantine. Hier zal overigens ook de wedstrijd Nederland tegen Engeland voor de Nations League op groot scherm te zien zijn.

  Huldiging bekerwinnaars
  Verschillende OJC-teams hebben afgelopen weekend de finales gespeeld voor het Bekertoernooi. De winnaars worden donderdag om 19.30 uur in de kantine gehuldigd. Zorg dat je er bij bent!

   


   

  VOORBESCHOUWING

  OJC ROSMALEN begint donderdagavond aan de nacompetitie die je liever niet speelt. De nacompetitie om handhaving is namelijk een vervelend 'toetje' aan het einde van een toch al lang seizoen. Negen van de tien keer zie je clubs die nacompetitie om handhaving dienen te spelen namelijk ook alsnog degraderen.

  In het geval van OJC ROSMALEN ligt deze deelname aan de nacompetitie echter anders. De ploeg heeft door verschillende oorzaken een onverwacht zwaar seizoen achter de rug. In de winterstop leek OJC degradatiekandidaat nummer één en gaf niemand nog een cent voor de kansen van de Rosmalenaren op lijfsbehoud. De ploeg heeft zich echter onder leiding van trainer Mark Schenning van een uitzichtloze achttiende plaats opgewerkt naar de zestiende plaats. Het liet HBS en Quick ‘20 onder zich. Die laatste pas op de allerlaatste speeldag.

  Hoe anders was de laatste speeldag voor VV Hoogeveen. Die club kon namelijk op de allerlaatste speeldag nog kampioen worden van de Hoofdklasse A. Het was daarin echter wel afhankelijk van DEM, dat uiteindelijk op eigen veld won van Achilles 1894 en zichzelf daarmee tot kampioen mocht kronen. Hoogeveen was afhankelijk geworden van DEM, omdat het op de één na laatste speeldag op eigen veld in een rechtstreeks duel vergat zichzelf te belonen tegen de grote concurrent. De Drentse formatie kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel en was daarmee de lang verworven poleposition op de titel plots kwijt.

  De selectie van Hoogeveen kent een aantal spelers die hun opleiding genoten bij een BVO in de regio van de club. De meesten daarvan (uiteraard) bij FC Emmen, maar ook spelers die actief waren bij FC Groningen en PEC Zwolle. Daarnaast beschikt de ploeg over spelers die ervaring op hebben gedaan in de Tweede Divisie bij HHC Hardenberg.

  VV Hoogeveen was met 71 doelpunten de meest scorende ploeg in de Hoofdklase. Sadik Spijodic werd met twaalf treffers clubtopscorer, maar ook Björn Zwikker en Saber Hendriks wisten liefst tienmaal het net te vinden.

  OJC wacht in de halve finale een loodzware opgave tegen een ploeg die na het mislopen van de titel alsnog via een omweg een plek in de Derde Divisie af wil dwingen.

  De eerste wedstrijd van dit tweeluik staat aanstaande donderdag om 20.00 uur in Rosmalen op het programma. Deel twee is op maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) om 14.00 uur in Hoogeveen.