• Wederom geslaagde (en drukke) wintertoernooien

  13 jan 2020
 • Ook dit jaar was het weer volle bak op De Groote Wielen tijdens de wintertoernooien die we inmiddels alweer jarenlang traditioneel organiseren in het tweede weekend van het nieuwe jaar.

  In tegenstelling tot vorig jaar, toen we wegens de weersomstandigheden helaas een deel van het zondagprogramma moesten schrappen, konden dit keer álle toernooien doorgaan. Dat betekende dat maar liefst 94 elftallen (en dus zo'n 1500 voetballers) in actie kwamen!

  Zaterdag
  Op zaterdagochtend streden 12 JO13- en 12 JO15-teams uit de hoofd-/1e klasse om de eer. Bij de JO13-categorie won VVG'25 (helemaal uit de Achterhoek naar OJC gekomen) de finale met 2-0 van onze eigen JO13-2. Het JO15 hoofdklasse-toernooi werd een prooi voor Hilvaria, dat VOAB versloeg na penalty's.

  In de middag was het de beurt aan JO19 hoofdklasse (poulewinnaar onze eigen JO19-2), JO15 3e klasse (winnaar onze eigen JO15-4) het JO17 hoofdklasse-toernooi. Dat bestond uit een deelnemersveld van 12 ploegen en werd gewonnen door Deurne, dat DIA na strafschoppen de baas was. Op de foto poseren ze samen, voorafgaand aan de finale.

  Zondag
  Op de tweede toernooidag was het mistens net zo druk op het sportpark en (om tussen de wedstrijden door even op te warmen) in de kantine. 's Morgens de JO13 en JO15 divisieteams, met BFC Bussum JO15-1 (dat na strafschoppen won van PVCV) en Gemert JO13-1 (beter vanaf elf meter tegen RBC) als winnaars.

  Later op de dag kwamen de JO17- en meidenteams in actie. OJC Rosmalen JO17-1 won de divisiepoule, DVG JO17-1 die voor de eersteklassers en bij de meiden waren Eldenia MO17-1 en Buitenveldert JO15-4M (op doelsaldo nipt voor Excelsior JO15-3M) de sterkste.

  Maar eigenlijk ging het helemaal niet om het winnen. Lekker ballen en tegelijkertijd voorbereiden op de tweede competitiehelft, dat was het credo. We kijken terug op weer een prachtig voetbalweekend en bedanken alle deelnemers en natuurlijk onze vrijwilligers die hebben meegeholpen hier weer een succes van te maken! Graag tot volgend jaar.