• Zaterdagavondzege op Nuenen: 2-1

  14 sep 2020
 • Hoewel de uitslag doet vermoeden dat het team uit Nuenen een grote rol speelde was het tegendeel waar. Nuenen vocht als leeuwen maar dat leverde uiteindelijk geen enkele uitgespeelde kans op. De OJC-verdediging onder leiding van Joris Jansen stond in tegenstelling tot vorige week als een huis. 

  De start van Nuenen was furieus en dat leverde na 10 minuten door een van richting veranderd schot van Mike de Meij de 0-1 op.
  De kracht van de thuisploeg is dat men niet is aangeslagen maar zich snel kan herpakken. Eerst was het Dennis Knuiman die door de verdediging glipte en de Nuenense doelman kansloos liet in de 27' minuut. De andere OJC spits Joey Hellstern geloofde terecht in een rebound en tikte de 1-2 binnen in minuut 34.

  Daan van Toorn kreeg nog de beste kans van de wedstrijd toen hij vrij op de vijf meter lijn de bal kon binnentikken. Een belangrijk moment want bij 3-1 was de wedstrijd gespeeld, maar nu bleef het 2-1. Dat was tevens de ruststand en naar later bleek ook de eindstand.

  De tweede helft was het OJC die de meeste kansen kreeg. Twee keer was het de voor Rene Geerts ingevallen Roel van de Sande die in scoringspositie kwam maar de Nuenense doelman voorkwam met enkele mooie reddingen dit onheil  Omdat OJC verzuimde de genadeslag toe te brengen bleef het een spannende wedstrijd ondanks dat Nuenen weinig creĆ«erde en OJC de gevaarlijkste ploeg bleef. Het team van trainer Poortvliet had na 90 minuten alles gegeven maar ging met lege handen richting Nuenen terug.

  Mede door het resultaat en het mooie weer bleef het bij OJC nog lang gezellig onrustig ondanks dat de kantine nog gesloten bleef.
  Volgende week speelt OJC in Malden tegen Juliana 31.

  Opstelling: van Gerwen, van Toorn, Jansen, Yamani, Beissel, Geerts (60'van Sande), Hassoun, Meerveld(65'Mangandu), Kappen, Knuiman, Hellstern (80'Mulder)

  OJC - Nuenen 2-1
  OJC Rosmalen - Nuenen 2-1 (2-1). 10. Mike de Meij 0-1, 27. Dennis Knuiman 1-1, 34. Joey Hellstern 2-1