• Scheidsrechters

  Geen voetbalwedstrijd begint zonder scheidsrechter. OJC ROSMALEN streeft er naar om elke thuiswedstrijd (van een elftal) te laten leiden door een gekwalificeerde arbiter. Sinds 2014 zijn wij een ARAG-gecertificeerde vereniging. Dit keurmerk van de KNVB en ARAG geeft aan dat OJC ROSMALEN een professioneel scheidsrechterbeleid voert.

  Momenteel heeft OJC zo'n 25-30 verenigingsscheidsrechters, waarvan ca. 10 jeugdscheidsrechters. Zij zorgen er elke week voor dat de wedstrijden in competitie-, vriendschappelijk- en bekerverband en bij de toernooien in goede banen geleid worden. Dit zijn naar schatting jaarlijks 1.500 tot 2.000 wedstrijden op ons sportpark!

  Continu zoeken we naar extra scheidsrechters. Deze ontvangen bij OJC een tenue, begeleiding en kunnen een KNVB-opleiding volgen. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de voorzitter van de scheidsrechterscommissie (zie onderstaand).

  Elke dinsdag hebben onze scheidsrechters de gelegenheid om te trainen onder leiding van een trainer van de COVS, tussen 20.00 en 21.00 uur in de keepershoek.   Spelregels en spelregelbewijs
  Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van de KNVB. De actuele regels en meer informatie ter ondersteuning van scheidsrechters is beschikbaar op KNVB kennisplatform voor scheidsrechters.

  De scheidsrechter kent alle regels en zorgt ervoor dat deze tijdens de wedstrijd op de juiste manier worden nageleefd. Als speler, trainer, coach, ouder of toeschouwer daarentegen hoef je niet het volledige spelregelboek te kennen. Maar toch; om de scheidsrechter te begrijpen en zoveel mogelijk plezier te beleven aan het voetbal, is het een voorwaarde dat je wél de meeste regels kent.

  Vanaf 2014 is het spelregelbewijs verplicht voor spelers van 16 jaar en ouder verplicht: Een speler dient op 1 juli van het kalenderjaar waarin hij de leeftijd van 17 jaar bereikt in bezit te zijn het spelregelbewijs. Spelers zonder spelregelbewijs ontvangen een waarschuwing en na 6 waarschuwingen is de speler niet meer speelgerechtigd!
  Het spelregelbewijs kun je halen via Voetbalmasterz. Deze website van de KNVB is speciaal hiervoor ingericht.

  Om je kennis van de spelregels te testen kun je deelnemen aan maandelijkse testen van


  Scheidsrechterscommissie

  Voorzitter, vacature
  Werving en behoud, vacature
  Opleidingen, vacature
  Mark van der Donk (scheidsrechtersplanner), markdonk@home.nl, 06-18347227