Nieuwsarchief

Filter overzicht

Gezocht: enthousiaste trainer peutervoetbal

www.ojcrosmalen.nl
Vanaf 1 maart zoeken we een enthousiaste trainer, die met onze jongste jeugd aan de slag wil. De peutertjes zijn 2,5 tot 4 jaar en trainen in groepen van 5 tot maximaal 8 kindjes. Belangrijkste taak van een trainer is om deze groepen spelenderwijs lekker te laten bewegen, met en zonder bal. Spelplezier is het allerbelangrijkste voor deze leeftijdscategorie. De peutertrainingen vinden in de ochtenden plaats. Momenteel op woensdag en vrijdagochtend, maar dit kan eventueel aangepast worden in overleg met de trainer.

Ben jij geïnteresseerd om 2-3 uur training per week te geven aan verschillende peuterteams bij OJC ROSMALEN? Stuur dan je reactie naar peuters@ojcrosmalen.nl. Voor vragen kun je altijd even bellen met Mirjam Bouten-de Wachter (tel. 06-47159678). 
 



Doel van de functie

De trainer stuurt waar nodig en zorgt dat alle spelers tijdens de training voldoende leermomenten hebben. Sporten met jonge kinderen vraagt om andere technieken. Peuters vinden het moeilijker om samen te spelen en zijn sneller afgeleid. De lessen zijn specifiek op deze doelgroep gericht. Spelenderwijs worden er (lichte) voetbaltechnieken aangeleerd door gekwalificeerd personeel. We werken aan conditie en werken met aangepaste spelmaterialen, immers moeten we rekening houden met de groei en kwetsbaarheid van deze jonge leeftijdgroep. Om de rust in de groep te bewaren vragen we ouders om op afstand mee te kijken. Met behulp van speciale materialen, spelletjes en muziek zullen de kinderen elke week weer uitgedaagd worden. Maar ons doel blijft dat de peuters het ontzettend leuk vinden om te voetballen.

Onze missie is dat er kwalitatief hoogwaardige voetballessen worden ontwikkeld voor het jonge kind. Dit betekent dat het kind centraal staat bij onze lessen en op pedagogische wijze benaderd wordt door onze trainers. 

Kinderen die jong in aanraking komen met sport, zijn eerder geneigd om dit vast te houden als ze opgroeien. Wij vinden het belangrijk dat Peutervoetbal een onderdeel wordt van bestaande voetbalverenigingen! De kinderen bouwen tijdens onze lessen conditie op, wat bijdraagt aan de bestrijding van obesitas.

Een derde pijler is dat wij het belangrijk vinden dat kinderen en ouders verbonden worden aan sportverenigingen en daarmee verbonden worden met onze maatschappij. Ouders en kinderen vinden elkaar langs de velden. dat is een mooi neveneffect van Peutervoetbal!
 

Taken en bevoegdheden

•    Stelt trainingsprogramma’s samen 
•    Affiniteit met het jonge kind
•    Aantoonbare ervaring op het gebied van voetbal
 

Vaardigheden

•    In bezit van diploma Jeugdvoetbaltrainer (optie)
•    Goede beheersing van de Nederlandse taal
•    Enkele jaren ervaring met jeugdvoetbal (optie)
•    Ervaring met jeugd
•    Didactisch vaardig
•    Goede mondelinge communicatie
•    Leiderschap
 

Communicatie met

•    Clustercoördinator
•    Ouders
 

Tijdsbesteding

2-3 uur per week
Circa 25 weken per jaar
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven