Nieuwsarchief

Filter overzicht

OJC na week training woensdag tegen RKC

www.ojcrosmalen.nl
Na eerste voorbereidingsperiode en een korte ‘zomer’pauze is OJC Rosmalen inmiddels alweer een week in training. De derde divisionist oefende vooralsnog vooral op de defensieve organisatie en dat staat Kevin van Zijl wel aan. OJC oefent woensdag in eigen huis tegen RKC Waalwijk. “Ik verwacht niet dat het een walk-over wordt.”

In Rosmalen wordt met name getraind op balbezit tegenstander. “Met andere woorden: hoe onze verdedigende organisatie eruit moet zien”, verduidelijkt Van Zijl. “Woensdag gaat tegen RKC iedereen zijn speelminuten krijgen. Hoeveel is afhankelijk van de hoeveelheid trainingen die je in de benen hebt en de fitheid per individu. Een hele verandering ten opzichte van vorig jaar is dat er per training per individu gekeken wordt wat hij kan doen. De ene speler kan namelijk zwaarder belast worden dan de andere. Dat is voor mij zelf prettig, aangezien ik altijd wel op gang moet komen na een vakantie.”

De selectie van OJC is nog niet compleet, vertelt de verdedigende middenvelder. “Deze week week sluit er nog een aantal jongens aan. Die hebben iets langer van hun vakantie genoten. Het niveau van de trainingen ligt hoog, dus ik ben benieuwd hoe we er komende woensdag opstaan tegen een hoger geklasseerde tegenstander die al langer in training is. Wat ik er van verwacht? Nee, geen nulletje of vijf. Ik verwacht niet dat het een walk-over wordt. Zij zullen de bovenliggende partij zijn, maar wij gaan zeker onze kansen creëren. Het zal een leuke pot worden, waarin we de supporters willen trakteren op een fris en gretig OJC.”

Vele malen beter
De Rosmalenaren gaan het veld in met het idee waarop ze momenteel continu trainen. Een spel dat Van Zijl, van huis uit een ouderwetse stofzuiger, erg ligt. “We zien na vier weken trainen – drie in het eerste blok en één in het tweede – dat het organisatorisch vele malen beter staat dan vorig seizoen. De vorige staf heeft ons op dit niveau gebracht, maar de huidige staf is wel meer bezig met hoe zij willen dat wij spelen. Nu nog vooral verdedigend. Daardoor zit er één gedachte in de ploeg en dat was vorig seizoen regelmatig anders. Toen wilde de helft druk zetten, terwijl de andere helft achteruit liep.”

Ook vanuit de club zijn er op dit moment meer mogelijkheden dan voorgaande jaren, vertelt de Bosschenaar. “Nu wordt bij OJC de videoanalyse geïntroduceerd en krijgen we bijvoorbeeld hartslagmeters om met trainen. De vorige staf vroeg daar ook om, maar toen gaf OJC niet toe. Nu is er blijkbaar meer mogelijk.”

Bron: 073voetbal.nl

 
 
Terug naar boven