Nieuwsoverzicht

OJC onderuit tegen koploper SteDoCo

OJC ROSMALEN 1 nam het afgelopen zaterdag op tegen de koploper van de competitie, SteDoCo. OJC verloor de wedstrijd in eigen huis met 1-4.

Het allerbelangrijkste tijdens een wedstrijd tegen een team dat op alle posities gelijkwaardig of beter is, is geen vroege onnodige tegentreffer incasseren. Hoe langer de nul gehouden wordt, des te onrustiger en onzekerder de tegenstander en tevens gaat die dan tegen de klok spelen. Daarom was het des te zuurder dat het middenveld van OJC reeds na 10 minuten een vrije schop weggaf op een gevaarlijke plek, waaruit de mooie 0-1 werd gescoord.

Daarna liep OJC meteen achter de feiten aan. Vijftien minuten later kwam Stedoco door een afstandsschot ook nog op 0-2. Doelman Luuk Vogels moest in de eerste helft slechts één keer redding brengen, maar verder stond het team van OJC verdedigend heel goed en gaf niks weg. Meerdere keren kreeg de thuisploeg de kans om Stedoco pijn te doen in de omschakeling. Helaas was OJC erg slordig en kwam telkens de laatste pass niet aan.

Klein offensief
Na rust moesten de gastheren van tactiek veranderen. OJC was gedwongen meer risico’s te gaan nemen. Dat leverde een klein offensief op, waarbij drie goede mogelijkheden ontstonden. De beste kans om de aansluitingstreffer te scoren, was voor Tom Pijnenburg, die alleen op de doelman van Stedoco afging, maar niet besefte dat hij zeeën van tijd had om af te ronden. Ook Job Viellevoye was daarna twee keer dreigend.

Door de ruimtes die ontstonden, kreeg Stedoco ook meerdere mogelijkheden. Uit een van deze kansen scoorden de bezoekers de 0-3 in de 70e minuut. Die treffer viel net toen er drie wissels bij OJC klaar stonden voor het slotoffensief. De gedreven ingevallen Niels Mulder was er als de kippen bij om na een vrije trap de eretreffer te maken in de 72e minuut, waardoor de hoop weer een beetje terugkeerde bij OJC.

Uiteindelijk maakte Stedoco 10 minuten voor tijd ook nog de 1-4 en ging de koploper als de terechte winnaar met drie punten richting het piepkleine dorpje Hoornaar. Aankomende zaterdag(middag) gaat OJC tijdens het inhaalweekend op bezoek bij het Zeeuwse Kloetinge.

Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.