Nieuwsoverzicht

Bekijk de wondergoals van Lex van Dijk!

Een gretig OJC boekte in Oss voor de tweede keer een 1-5 uitzege, na eenzelfde score in Limburg tegen Groene Ster. Mede dankzij twee wondergoals van Lex van Dijk werden drie hele belangrijke punten gepakt.

OSS'20 is elke wedstrijd extra gemotiveerd: de spelers willen geen nacompetitie spelen, alle spelers hebben al een nieuwe club gevonden, én het zondagteam is teruggetrokken voor het nieuwe seizoen. Ook OJC wil niet in de tombola van de nacompetitie belanden, dus de ingrediënten voor een spannende derby waren aanwezig.

Kopbal en strafschop
Vanaf de eerste minuut werd er door beide teams voor elke meter gestreden. OJC had het eerste kwartier moeite om zich aan te passen aan de zware omstandigheden maar gaf niks weg. Na 7 minuten kwam OJC op voorsprong. Een van de drie ex-OSS'20 spelers, Tom Pijnenburg, scoorde uit zijn eigen rebound de openingstreffer met het hoofd.

OSS'20 reageerde direct en kreeg een vrije trap. Uit de rebound scoorde OSS'20 de gelijkmaker in de 23e minuut. Hierna kreeg OJC volop kansen. Bob Zonnenberg (ook ex-OSS’20) werd hardhandig gestopt in het strafschopgebied in de 35ste minuut. De strafschop werd door Mouad Hassan onberispelijk benut en het stond 1-2.

Prachtgoals
Verdediger Kerem Cifci van OSS’20 kreeg zijn tweede gele kaart na een onbesuisde overtreding en kon de kleedkamer op gaan zoeken. Na rust liep OJC over OSS’20 heen. Door liefst twee unieke doelpunten van middenvelder Lex van Dijk liep OJC uit naar 1-4. De eerste goal van Van Dijk was vanuit een vrije trap op 50 meter. Twee minuten later probeerde diezelfde Lex van Dijk het vanaf eigen helft en schoot weer raak. Het slotakkoord was van Tom Pijnenburg die de eindstand bepaalde op 1-5.

Komend weekend heeft OJC geen wedstrijd en kan genieten van het goede resultaat van deze belangrijke wedstrijd. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 4 mei thuis tegen Baronie uit Breda.

Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.