Nieuwsoverzicht

OJC 1 pakt punt in spannend duel

OJC en Baronie deden wat de score betreft aan klantenbinding en hielden de wedstrijd tot in de 98e minuut spannend.

OJC startte deze wedstrijd met een basisdebuut voor Nando Huibers die een uitstekende wedstrijd speelde.
Uit het niets kwam OJC op een 0-1 achterstand in de 12e minuut, maar was niet aangeslagen en ging vrolijk door met goede aanvallen, vooral via de rechterflank.
Deze aanvallen leverden diverse hoekschoppen op en uit een daarvan kopte Joep van de Rande feilloos de 1-1 binnen in de 32e minuut.

Tom Pijnenburg rondde een goed uitgespeelde aanval af in de 45e minuut en het stond 2-1.

Doelman van de Plas moest echter de bal voor de tweede keer uit het net halen in de blessuretijd van de eerste helft. Een afgedwaald en geblokt schot viel ongelukkig binnen en beide teams gingen rusten met een 2-2 stand.

De tweede helft ging OJC in de stromende regen op jacht naar de winst. De goed meegekomen Sam Spijkers was attent bij een afvallende bal en knalde direct na rust de 3-2 binnen.

Daarna bleef OJC aanvallen en creƫerde kans op kans. Baronie verliet de verdedigende stellingen maar werd niet gevaarlijk. De geboden ruimte die achter de defensie van Baronie ontstond werd niet effectief gebruikt door OJC.

Spannende slotfase
In de 80e minuut viel de gelijkmaker en werd het 3-3. Maar het venijn zat 'm in de staart. Bob Zonneberg combineerde zich door de defensie van Baronie en kwam oog in oog met de doelman van de bezoekers, maar die redde zijn ploeg en de stand bleef gelijk. Even later knalde dezelfde Zonneberg de bal op de lat. De tweede debutant Tim Schumacher die was ingevallen voor Nando Huibers probeerde het maar eens van afstand en knalde bal van 25 meter in de winkelhaak: 4-3.

De toeschouwers en OJC dacht dat de buit binnen was. Baronie dacht daar anders over en in de 95e minuut scoorden de bezoekers de 4-4.

Het slotakkoord was voor Tom Pijnenburg die in laatste seconden van de wedstrijd de beste kans van de wedstrijd net voorbij de verkeerde kant van de paal knalde en zo eindigde deze bijzondere wedstrijd in een korfbaluitslag: 4-4.

De directe concurrenten Unitas, Groene Ster en AWC verloren alle drie waardoor OJC nog een punt uit loopt.

Naast het behaalde punt scoorden de twee jeugdspelers Nando en Tim een dikke voldoende dus dat was het grote lichtpunt van een enerverend middagje OJC.

Volgende week zaterdag gaat OJC op bezoek bij Unitas in Gorinchem en dan zijn Wels, Kappen, Simmons en aanvoerder Wijkmans weer inzetbaar.

Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.