Gemert
OJC ROSMALEN 1
26-03-2023
3 - 1

OJC ROSMALEN is er helaas niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede voorronde van de KNVB Beker. Op eigen veld ging de ploeg met 1-2 onderuit tegen Sportlust ‘46.

De bezoekers uit Woerden waren grote delen van de eerste helft de dominerende partij. Het was uiteindelijk Marley Berkvens die Sportlust ‘46 na twaalf minuten met een afstandsschot op een 0-1 voorsprong bracht. De thuisploeg kreeg voor rust ook zeker enkele mogelijkheden, maar de grootste kansen waren voor de bezoekers.

Na amper drie minuten in de tweede helft verdubbelde aanvoerder Martijn Jansen de voorsprong voor Sportlust ‘46. Wie echter dacht dat dit bekerduel met de 0-2 beslist was kwam bedrogen uit. De thuisploeg rechtte de rug en kreeg in de 71e minuut via Dennis Knuiman loon naar werken, 1-2. Joost Screever was met zijn uithaal dicht bij de 1-3, maar zag zijn poeier op het aluminium uiteen spatten. Het was het laatste wapenfeit van de bezoekers die het laatste kwartier ver teruggedrongen werden op eigen helft. Ondanks de tropische omstandigheden leek OJC een nieuwe energiebron aangeboord te hebben waarmee het vol enthousiasme opzoek ging naar de gelijkmaker. Kevin Brands was met zijn schot op de paal het dichtstbij, maar uiteindelijk bleef het loon naar werken uit voor de thuisploeg.

Over de gehele wedstrijd gezien wint Sportlust ‘46 terecht, maar OJC ROSMALEN heeft zeker in het laatste deel van de wedstrijd laten zien mee te kunnen voetballen met één van de titelfavorieten uit de Derde Divisie zaterdag.

OJC ROSMALEN begint de terugkeer in de Derde Divisie volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen UNA.