JO11-1 doet zichzelf in eerste competitiewedstrijd tekort door zwak begin

OJC ROSMALEN JO11-1
02-09-2023
4 - 2

Theole JO11-1 vs OJC Rosmalen JO11-1

Op een vroege (vertrek 07.20u!) en vooral mistige septemberochtend in Tiel waren de spelers van OJC Rosmalen tijdens de eerste competitiewedstrijd niet direct bij de les. Het fysiek sterkere Theole had reeds een jaar ervaring op gedaan in de eerste klasse O11 en dat was goed zichtbaar in de veldbezetting. Ook qua felheid was Theole absoluut de bovenliggende partij in het eerste kwart. De middenvelders Roan, Jesse en Omar hadden het lastig tegen de aanvallend ingestelde middenvelders van Theole en de verdedigers van OJC hadden te weinig rust aan de bal. De spitsen werden nauwelijks bereikt.

Het goed uitgespeelde aanval van Theole, een door OJC niet best verwerkte corner en een knappe kopbal zorgde voor een 3-0 achterstand na 10 minuten.
Vanaf het 2e kwartje lieten de jongens van OJC zien dat ze als team wel degelijk in de hoofdklasse O11 thuis horen. Een goed ingedribbelde corner van Luuk leidde de 3-1 van Omar in. Helaas lukt het Theole ondanks sterk verdedigend werk van Milan en Joep ook nog een keer om te scoren.
In kwartje 3 en 4 werd de druk nogmaals opgevoerd. De attent uit zijn doel keepende Sylvester voorkwam aan de andere kant een paar keer dat Theole succesvol kon counteren.

Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Theole. De bal werd steeds beter rondgespeeld door Jesse en Philip. Een goede actie van Luuk die vanaf de rechterkant naar binnen trok stelde Sem in staat om de 4-2 te scoren. In de laatste minuten werd er door beide teams gevochten voor de overwinning. Ruben (knap schot van afstand), Sem (intikker van dichtbij die de keeper van Theole knap pakte) en Luuk (binnenkant paal) waren nog dichtbij goals. Milan werd nog als extra spits in de laatste minuten gebracht maar het mocht niet baten. Het eerste kwart heeft ons uiteindelijk opgebroken. Puntje was verdiend geweest. Hard gewerkt maar helaas wel verloren: 4-2
Volgende week pakken we de eerste drie punten tegen Emplina!