Zevenklapper, maar dan andersom

01-01-1970
7-1

Zaterdag 23 januari 2016. Na een weekje van winterse temperaturen starten we vandaag met de nieuwe competitie. Ook al vriest het niet meer, toch is het aardig fris langs de lijn. Duncan is te geblesseerd om mee te spelen. Tegenstander vandaag is Emplina C4. Een tegenstander die we nog kennen want vorige week schakelden zij ons uit in het bekertoernooi. We spelen vandaag op dezelfde tijd, op hetzelfde veld tegen dezelfde tegenstander.

Om klokslag één uur trappen wij af. Al na twee minuten doen we, wat ons vorige week niet lukte, namelijk scoren. Julius wordt diep gestuurd en hij rondt beheerst af (0-1). In vergelijking met vorige week een heerlijk begin. Emplina probeert ons onder druk te zetten, maar we kunnen hier in deze eerste helft goed onder uit voetballen. Qua positiespel zit het wel goed bij ons, zolang we de fysieke strijd maar kunnen ontlopen. Het spel speelt zich voor het merendeel af op onze helft, maar wij komen er ook gevaarlijk uit. Juan passeert handig zijn tegenstander en kan helaas net niet de geheel vrijstaande Thijme bereiken. In de 16e minuut krijgt de linksbuiten van Emplina de bal, komt naar binnen en haalt verwoestend uit (1-1). Deze bal was onhoudbaar voor Tom. In deze eerste helft moesten Nander, Joppe, Daan Q en Max veel verdedigend werk doen en dat ging ze goed af. En op het middenveld werden vele meters gemaakt door Roel, Niels en Thomasz. Toch kregen we niet voldoende grip op deze tegenstander. Gelukkig verliep de wedstrijd in een veel betere sfeer dan vorige week. Er werd minder geduwd, al zijn er altijd uitzonderingen, en minder frustratie over-en-weer. Na 35 minuten goed voetbal van beiden zijden, gingen we met een 1-1 stand rusten. Voor de toeschouwers tijd voor een warme bak koffie of chocolademelk.

Het was waarschijnlijk heerlijk warm in de kantine, want de toeschouwers waren nog niet terug of het stond al 3-1 voor Emplina. In de eerste minuut na rust een ongelukkig eigen doelpunt van ons en in de volgende minuut mocht een Emplina speler geheel vrijstaand binnenschieten. Hierdoor liepen we achter de feiten aan. Vijf minuten later lag de vierde in het net en in de 46e minuut nummer 5. Dit lieten we allemaal te makkelijk gebeuren. De bal rond laten gaan, is goed maar het moet niet te laconiek gebeuren want deze tegenstander straft het genadeloos af. Zo maken we het de tegenstander niet moeilijk. Ondanks de 5-1 tussenstand bleven we gedisciplineerd voetballen. Tom vM en Justin werden op het middenveld gezet en we kregen meer drive naar voren. Daan B schoot een vrije trap maar net over het doel. Cleon, twee koppen kleiner dan z'n tegenstander, frommelde zich door de verdediging en de voorzet leidde net niet tot een doelpunt. Matthijs had een paar mooie passeerbewegingen maar zijn schot kon gekeerd worden. In de 52e minuut speelde Emplina weer een lange bal naar voren. Aarzelend ingrijpen betekende een 6e tegendoelpunt. En in de 59e minuut een identieke situatie (7-1). Daarna kregen we nog enkele kansen, maar doelpogingen van Justin en Matthijs gingen beiden net over het doel. In de slotminuut nog een kans voor Julius, maar zijn schot kon geblokt worden. Eindstand: 7-1

Jongens, jullie hebben hard gevochten voor de punten. De uitslag doet wellicht anders vermoeden, maar voetballend zijn we echt niet minder. Het positiespel is zelfs beter te noemen. Concentratieverlies in de eerste 10 minuten na rust leiden tot een onoverbrugbare achterstand. Daarnaast legden we het vandaag fysiek af, tegen wellicht een van de sterkste teams uit de competitie. Het moet voor OJC ROSMALEN C7 wel een vreemde gewaarwording zijn. In een poule van twaalf teams en dan op de laatste plaats staan. Volgende week de kans om hier iets aan te doen. Tegenstander is dan RKKSV C1, ook al een oude bekende uit het bekertoernooi.