OJC D11 doet veel ervaring op tegen Emplina

01-01-1970
01:00

Slecht één keer eerder heeft D11 in de huidige samenstelling gespeeld. Nog voor de zomer werd gewonnen van de meiden D1.
Vandaag staat de bekerwedstrijd tegen Emplina D4 op het programma. Na twee trainingen met een deel van het team een eerste graadmeter om te zien waar we staan. Empina bestaat voor 2/3 uit tweedejaars D-spelers, dus een serieuze tegenstander!

Met uitzondering van Joost (nog op vakantie) is het team compleet. Op basis van de eerste trainingen hebben de coaches de eerste basisopstelling gemaakt. Swen mag als aanvoerder bij de scheidsrechter tossen en wint deze. Swen kiest de kant en Emplina mag aftrappen. De eerste minuten is het aftasten aan beide zijden, waarbij veel van het spel zich op het middenveld afspeeld. Beide kanten krijgen wat kansen, en na twaalf minuten is het Emplina die de score opent. Na deze 0-1 achterstand neemt OJC het heft steeds meer in handen. Zowel over links, via Huib, Tim en Freek, als over rechts via Martijn, Billy en Teun komen aanvallen door. Als centrale middenvelder sluit Swen aan beide zijden aan. Met een mooie combinatie hebben Swen en Teun in de 20e minuut succes. Deze 1-1 stand geeft OJC vleugels. Emplina komt bijna niet meer over de middellijn, en met mooie aanvallen speelt het team Bram, de spits, een paar keer vrij voor de keeper. En wat voor een keeper! Hoe goed de schoten van Bram ook zijn, de keeper staat telkens op de juiste plaats om de bal uit het net te houden. Als Emplina er aan de zijde van OJC doorkomt, zien ze dat Freek de Louw, de keeper van D11, ook nagenoeg niet te passeren is!

Met een klein beetje meer geluk had OJC nog voor de rust op voorsprong kunnen staan. Maar met een ruststand van 1-1 kunnen beide teams leven.

Na de rust begint bij beide teams de vermoeidheid op te spelen. Emplina is wat vaker gevaarlijk dan OJC, maar Pepijn en Mike houden het achterin goed dicht. Heel lang lijkt de wedstrijd uit te draaien op een 1-1 einduitslag. Ook Jasper en Piet Hein lukt het helaas niet om met nieuwe energie nog een keer te scoren, hoewel Piet Hein er één keer heel dichtbij is. Wanneer hij slim de keeper omspeelt en de bal voor een leeg doel lijkt in te tikken, weet een verdediger de bal nog net voor de doellijn te keren.
Met een inmiddels geblesseerd uitgevallen Freek (enkel verzwikt) weet Emplina zes minuten voor tijd een counter te verzilveren: 1-2. Wanneer ook Swen nog geblesseerd uitvalt weet het team de achterstand niet meer in te lopen.

Als er vandaag al een winnaar uit het duel had moeten komen, had OJC de iets betere papieren. Ook een gelijkspel was gezien de verhoudingen op het veld een goed te accepteren uitslag geweest. Het verlies van 1-2 laat echter zien dat niet altijd het beste team er met de 3 punten vandoor gaat.

Al met al zijn de coaches tevreden en zijn er voldoende aanknopingspunten om aan te werken in de trainingen.