OJC C2 voetbalt tegen zichzelf

01-01-1970
01:00

OJC C2 heeft het de laatste weken niet gemakkelijk en loopt al enige tijd vooral tegen zichzelf te voetballen. Achterin wordt weinig weggegeven, maar de tegenstanders krijgen iedere keer wel weer een paar kansjes waarvan er een of twee benut worden. Daarentegen weet OJC zich voorin geen hemelse raad met de kansen. Dat geeft de situatie weer. Vaak dominant, volop kansen, maar falend in de afwerking.

In Beusichem speelde OJC C2 tegen BZS en wilde het de onnodige nederlaag die in de thuiswedstrijd werd geleden goedmaken, maar ook nu liep de ploeg binnen de kortste keren achter de feiten aan. Na enkele minuten aftasten bleek dat de bezoekers hun draai nog niet helemaal hadden gevonden. Er werd niet kort genoeg gedekt, zodat men iedere keer te laat was voor het duel. In de 5e minuut van deze rommelige wedstrijd was het al 1-0, toen een tegenstander, met behulp van de wind, een afvallende bal vanaf grote afstand over Dylan heen in het doel schoot.

OJC wilde wel, maar was niet in staat om het de thuisploeg heel moeilijk te maken. Er was te weinig beweging voorin en de eindpass was telkens te onzuiver, zodat BZS verdedigend vrij gemakkelijk overeind kon blijven.

Na de rust speelde OJC met de stevige wind in de rug, maar de hoge ballen waren iedere keer een prooi voor de verdedigers. Zo gauw als er gecombineerd werd, kwamen de bezoekers dicht bij het doel van BZS, maar desondanks koos men voornamelijk voor de kansloze verre trap.

De wedstrijd werd eigenlijk beslist in de eerste minuten na de rust. Er werd helemaal niet ingegrepen bij een uitbraak van de thuisploeg, zodat die kort na de hervatting op 2-0 kon komen. OJC probeerde het nog wel, maar de weinige kansjes die het kreeg werden gemist. BZS was vaker kansrijk, maar ook de bezoekers wisten het doel verder schoon te houden.

Hopelijk herpakt OJC zich in de laatste wedstrijden van het seizoen nog en kan de 5e plaats worden veilig gesteld.