OJC 2 nieuwe koploper

01-01-1970
0-4

De oproep om iets eerder naar Zeelst af te reizen en naast OJC 1 ook onze Beloften tegen UNA te steunen was niet aan dovenmansoren gericht. In de topper tegen koploper UNA waande OJC 2 zich door de vele support die het kreeg in een thuiswedstrijd.

Voorafgaand aan de topper tegen UNA was de opdracht voor OJC makkelijker dan die voor de thuisploeg. UNA koesterde voorafgaand aan het onderlinge treffen als koploper een voorsprong van welgeteld één punt op runner-up OJC. De bezoekers wisten dus dat er gewonnen moest worden, daar waar UNA een gelijkspel ook als winst zou kunnen zien.

De eerste kans in een aftastende beginfase was voor Alex van Overdijk van UNA. De linker-vleugelverdediger, die na een vervelende schouderblessure zijn eerste wedstrijdminuten weer maakte, dook plots vrij op voor doelman Paul van den Elzen. De Rosmalense doelman toonde zich echter de meerdere in dit 1:1 duel. Diezelfde doelman moest vlak daarna een schot vanaf een kleine twintig meter onder de lat vandaan boksen. OJC kreeg naarmate de eerste helft vorderde steeds meer grip op de wedstrijd en kwam in de 36e minuut via Jeroen van Schoonhoven op een 0-1 voorsprong. Een fantastische opening van Edwin Pennings werd voordat deze bij de diepgaande Joyry van Beers terechtkwam met de hand beroerd door één van de UNA-verdedigers. De terecht toegekende strafschop werd in twee tijden door Jeroen van Schoonhoven tot doelpunt gepromoveerd. Een 0-1 voorsprong die uiteindelijk ook de ruststand bleek te zijn.

Na rust leek UNA misschien een optisch overwicht te hebben, maar werd het nooit echt gevaarlijk. In de 71e minuut kwam een combinatie tussen Tom Wjkmans en Daan Schreuders via laatstgenoemde bij Diego Meerveld terecht. Een kans waar de goalgetter pur sang wel raad mee wist, 0-2. Amper acht minuten later was het Diego Meerveld die de achterlijn haalde en Daan Schreuders in staat stelde de 0-3 binnen te schieten. Het slotakkoord was voor Luuk Hoogma. Hij maakte in de 81e minuut aan alle mogelijke onzekerheid een einde en schoof de 0-4 binnen.

OJC neemt door deze knappe zege de koppositie over van UNA. De ploeg heeft met nog twee wedstrijden te gaan welgeteld twee punten voorsprong op achtervolger UNA en drie op nummer drie Dongen. OJC treft in de laatste twee wedstrijden Madese Boys en RKVVO. Twee ploegen die de punten nog keihard kunnen gebruiken in de strijd om rechtstreekse handhaving. Twee wedstrijden die in alles misschien wel lastiger zijn dan die tegen UNA.