01:00

C3 sluit competitie af met winst en eindigt in de middenmoot
OJC C3 - RKTVC C2 3-2

Maandagavond werd de laatste competitiewedstrijd van onze C3 afgewerkt. Rode lantaarndrager RKTVC uit Tiel was te gast op Sportpark De Groote Wielen. En hoewel men toch de beschikking heeft over goede velden, werd deze pot gespeeld op een hard veld vol gaten, kale plekken en paardenbloemen. Maar de opdracht voor die avond was duidelijk, gewoon voor de 3e keer op rij winnen..

En de start was veelbelovend. In de 2e minuut kreeg Dave al een schietkans nadat hij vanaf de rechterkant naar binnen kapte en de bal voor zijn favoriete linkerbeen kreeg. Zijn schot was hard en de bal ging tussen de benen van de keeper door en hobbelde net naast. Maar dit was niet de voorbode van een doelpuntrijke avond. In tegendeel, want onze C3 speelde ongeconcentreerd en traag en leed veel balverlies. Omdat de trainingen altijd afgewerkt worden op de vlakke kunstgrasvelden, leek onze C3 het vandaag extra moeilijk te hebben. De bal stuiterde alle kanten op en ze kregen de bal niet onder controle. RKTVC kon hier beter mee omgaan en speelde fel en fanatiek. Bij winst verlieten onze gasten de laatste plaats en was het Maliskamp die als laatste eindigde dus voor hun stond er nog wel degelijk iets op het spel. In de 10e minuut scoorde de tegenpartij dan ook de 0-1 na slordig voetbal van onze jongens. We hebben onze jongens beter zien spelen maar vooralsnog werd dat niveau niet gehaald. Ballen werden aangespeeld op kniehoogte of volledig uit de richting en regelmatig schoot de bal onder de voet door bij een poging tot aanname. Toch werden er ook aanvallen opgezet maar daar ging ook weinig gevaar vanuit. In de 16e minuut had eigenlijk de 1-1 op het scorebord moeten komen. Dave en Julian konden samen op 1 verdediger af. Dave speelde de bal op Julian waarna de grensrechter zijn vlag de lucht instak. Absoluut geen buitenspel maar de scheidsrechter kon het niet zien en ging af op het signaal van de grensrechter. Het bleef dus nog even 0-1 en RKTVC speelde gewoon feller en onze jongens konden geen kant op. In de 33e minuut van de 1e helft kregen onze jongens een corner. Robin trapte de bal in het zestienmetergebied waarna er verschillende personen de bal half raakte en het een flink gefrommel was voor het vijandelijke doel. Ook de tegenpartij kreeg de bal niet weg en uiteindelijk was het gelukkig Julian, die de bal tegen de touwen schoot voor de 1-1. En met deze ruststand hadden we niks te klagen.

De 2e helft zagen we een iets sterkere C3 terug. In de 3e minuut kwam Dave oog in oog met de uitgekomen keeper en had een mooie lob in gedachten die helaas niet lukte. In de 7e minuut was er weer een fout in de verdediging en keken onze jongens opnieuw tegen een achterstand aan 1-2. Na deze achterstand veranderde het spel van onze C3 iets. Niet dat het allemaal vlekkeloos ging maar ze kregen de wedstrijd onder controle. 2 minuten na de 1-2 kreeg Julian een eigenlijk niet te missen kans die toch net naast ging. Maar de druk op de keeper van de tegenpartij was er. In de 16e minuut zagen we een strak schot van Dave maar ook deze kwam recht op de keeper. Julian scoorde nog wel in de rebound maar liep buitenspel waardoor het nog even 1-2 bleef. In de 19e minuut nam Claudyo een corner en weer bleef de bal maar in het zestienmetergebied hangen. Half en half werd de bal geraakt totdat uiteindelijk Julian de bal weer binnenwerkte voor de bevrijdende 2-2. RKTVC begon te zeuren en hadden commentaar op de scheidsrechter en er mocht iemand met geel 10 minuten af gaan koelen. Onze jongens bleven aanvallen en Max Korthout kreeg in de 27e minuut een kans maar ook deze was voor de keeper. Een minuut later schoot Dave ook weer op de keeper en zo weerhield de doelman een voorsprong. In de 31e minuut was er een klein kansje voor Kas die de bal te zacht inschoot, maar uiteindelijk kwam de bal bij Max Moorman voor zijn voeten en die schoot de 3-2 tegen de touwen. De tegenstander had flink wat commentaar over dit doelpunt en even leek de vlam in de pan te schieten. Deze speler werd naar de kant gestuurd voor een wissel en met nog een minuut of 3 te gaan, kreeg Julian de kans om zijn 3e te maken. Hij kwam alleen voor de keeper maar in plaats van de bal er rustig langs te schieten, probeerde hij een lob die de keeper makkelijk kon pakken. Het maakte niets uit want kort hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Hiermee komt een einde aan de competitie voor onze C3. Door deze overwinning staan ze op de 7e plaats. Teisterbanders staat 2 punten achter met nog 2 wedstrijden te gaan. Ze spelen nog tegen Theole en Jan van Arckel, allebei kampioenskandidaten dus in het slechtste geval zakken we nog een plaatsje. De doelstelling om minimaal in de middenmoot te eindigen is dus gehaald. We hebben goede wedstrijden gezien en veel minder goede, het was nogal wisselend, maar wij zijn tevreden met de behaalde resultaten. Nog 3 toernooien en het seizoen zit erop en ook dit was het laatste wedstrijdverslag van de C3 2015-2016. Bedankt voor het lezen van de verslagen en wie weet tot een volgende keer!