OJC D5 pakt KNVB beker en triple

01-01-1970
01:00

Als afsluiting van een geweldige tweede seizoenshelft stond vandaag de bekerfinale tegen ZSC D1 uit Westerhoven op het programma.

Bij aankomst op het sportpark van Marvilde in Veldhoven was de bekersfeer meteen voelbaar aanwezig.
Onze boys hadden tijdens de laatste trainingen al laten merken hun zinnen te hebben gezet op deze finale. Niet alleen de voetballers waren gemotiveerd, deze wedstrijd bleek ook in Westerhoven en Rosmalen flink wat te hebben losgemaakt.
De supporters waren in grote getalen aanwezig en ook de voorzitter van ZSC had tijd genomen om dit spektakel te komen aanschouwen.

De sfeer die door de supporters van beide teams werd neergezet met vuurwerk en vlaggen was echt prachtig, genieten voor iedereen.
Dat hadden we onze spelers ook gezegd, genieten en niet letten op wat er zich aan de zijkant allemaal afspeelt.

De wedstrijd stond bij aanvang vol van spanning.
Toch ging onze D5 daar beter mee om en in de 15e en 18e minuut werden foutjes in de verdediging bij ZSC door goed doorjagen van middenveld en voorhoede door Ruben en Stijn V feilloos afgestraft.

Niets aan de hand, totdat ook wij een verdedigingsfout maakte die door de rechtsbuiten van ZSC met een genadeloos mooi schot werd afgestraft.
Daarna sloop er even paniek in ons team en de tegenstander rook bloed en zette flink druk. Er kwamen enkele hachelijke momenten voor ons doel en uit de kluts viel de bal wel of niet achter de lijn. De 2-2 viel echter terecht ondanks twijfel bij meerdere spelers van ons of de bal over de lijn was. Maar ja, het arbitrale trio beslist en deze stand was een terechte afspiegeling van de eerste helft.

In de kleedkamer was er even twijfel, maar na een harde reset (oftewel vergeten en doorgaan) spraken onze boys elkaar erg goed aan over de te volgen tactiek in de tweede helft.

Die woorden werden dan ook direct in daden omgezet. Een mooi opgezette aanval over veel schijven werd door Ruben tot doelpunt gepromoveerd.
Daarna zette ZSC wel aan, maar daar waar de 3-3 had kunnen vallen counterden onze boys gedecideerd naar 2-4 door een mooie afronding in het hoekie door Stijn M.

Onze verdediging en middenveld stonden sterk de tweede helft, waardoor we voorin zoals zoveel wedstrijden dit seizoen gevaarlijk konden worden.
Bekerwinst werd een feit en het feest was groot en gedenkwaardig, mede door het enthousiasme van onze trouwe supporters!!

Uniek gegeven is dat we in officiële wedstrijden na de winterstop 7 keer op rij de nul wisten te houden.
De kracht van onze D5 dit voorjaar: tegenstanders ontregelen, toeslaan en daarna de resultaten over de streep trekken.

Langs deze weg willen we alle spelers nogmaals bedanken!
Jullie waren allemaal belangrijk en op de juiste momenten stonden er steeds andere spelers op, uniek en mooi om te zien.

Dank supporters, ouders en OJC en op naar nieuwe ervaringen en leermomenten in de C.

Fijne vakantie allemaal namens spelers en de teambegeleiding van OJC D5.