JO15-4 maakt half dozijn vol

01-01-1970
01:00

Zaterdag 3 september 2016. OJC ROSMALEN JO15 4 (het is even wennen aan de nieuwe benamingen, maar voorheen zou men het C4 noemen) start het voetbalseizoen 2016-2017 met een bekerwedstrijd tegen Fc Engelen JO14 1 (dus een 1e jaars C-team). We hebben slechts beperkt getraind, en sommigen zijn pas gisteren teruggekomen van hun vakantieadres. Afwezig zijn nog Matthijs, Mart en Salah.

Om 13.00 uur trappen we af op het kunstgrasveld van het prachtige complex in Engelen. De wedstrijd golft op-en-neer. Fc Engelen speelt heel verzorgd voetbal en probeert zo onze verdediging onder druk te zetten. Het centrale duo van vandaag, Tom vM en Tijn geeft echter geen krimp. Aan de zijkanten spelen Mats en Nander op hun vertrouwde posities en naast het verdedigende werk, ondersteunen ze ook het middenveld wanneer mogelijk. We zoeken snel de diepte en benutten hierbij de snelheid van Julius, Koen en Manu. Zij komen diverse malen langs hun tegenstander en zorgen voor enkele kansjes. Na een kwartier spelen stuurt Roel Julius op avontuur op de linkerflank. Nadat hij knap voor zijn tegenstander is gekomen, kan Julius op het doel schieten. De keeper kan redden, maar in de rebound scoort hij alsnog het openingsdoelpunt. De tegenstander gaat nog nadrukkelijker naar voren spelen, maar de verdediging en keeper Tom houden het doel leeg. Sem valt in voor de geblesseerd geraakte Pim, en krijgt direct een mooie kans maar de bal belandt net naast het doel. In de slotminuten voor de rust krijgt Fc Engelen twee dotten van kansen, maar deze worden overgeschoten. Met een krappe 0-1 voorsprong zoeken we de kleedkamer op.

Gijs kwam na rust in het veld. Tussen de 42e en 45e minuut wist hij een loepzuivere hattrick te maken. Het verzet van Fc Engelen was hiermee gebroken. Uiteindelijk lopen we door doelpunten van Manu (na een solo door de verdediging) en Stijn (schot in kruising) nog uit tot 0-6.

Vandaag zijn we gestart met het seizoen 2016-2017. Een wellicht ietwat geflatteerde overwinning tegen Fc Engelen JO14 1, dat met name in de eerste helft verzorgd voetbal liet zien. Wij kunnen met deze overwinning verder gaan bouwen aan het team. Volgende week de tweede bekerwedstrijd tegen Wilhelmina JO15 2. Dan spelen we op sportpark De Groote Wielen.