Tweede bekeroverwinning voor JO15-4

01-01-1970
6-2

Scheidsrechter:   ,
Zaterdag 10 september 2016. We spelen vandaag onze eerste wedstrijd op eigen sportpark. Tegenstander in deze 2e bekerwedstrijd is Wilhelmina JO15-2. Nander is nog geblesseerd en speelt dus niet mee. Ondanks dat we al in september zitten, gaan de temperaturen toch weer richting de 30 graden. Op het warmste moment van de dag trappen we af op veld 6.

Vanaf het begin was te merken dat de tegenstander de fysieke strijd aan wil gaan. Dit was voor onze even omschakelen, maar al snel lieten we ons vertrouwde positiespel zien. Kleine kansen waren er aan beiden zijden te zien, maar wij scoorden als eerste. Na een voorzet van Roel kwam de bal in de kluts, waarbij Gijs het laatste tikje kon geven. 1-0 in de 10e minuut. Wilhelmina moest nu nog meer komen, en onze verdedigers Mats, Tijn, Mart en Tom vM moesten soms alle zeilen bijzetten om de tegenstander van scoren af te houden. Bij dode spelmomenten was Wilhelmina het gevaarlijkst. Bij een vrije trap vanaf zo’n 20 meter kon Tom redding brengen. Net voor de ingelaste drinkpauze kreeg de Wilhelmina-keeper de bal vol in het gezicht. Nadat het spel even had stilgelegen werd toch besloten om hem niet verder te laten keepen. Een veldspeler moest het duel verder in het doel afmaken. In de 20e minuut kon Gijs, na een steekpass van Sem, de 2-0 aantekenen. In dit deel van de wedstrijd lieten we ons beste spel zien. Diverse vloeiende aanvallen over meerdere schijven. In de 25e minuut belandde de bal via Pim en Julius bij Stijn. Zijn schot, hoog in het doel, betekende ons 3e doelpunt. En weer vijf minuten later werd het 4-0. Een een-tweetje tussen Sem en Stijn werd door de laatste doeltreffend afgerond. Hiermee was onze honger naar doelpunten nog niet gestild. Op aangeven van Salah kon Koen verwoestend uithalen. De bal belandde in de verre hoek (5-0). In de slotminuut van de eerste helft bepaalde Wilhelmina de ruststand op 5-1, door uit een corner te scoren.

De tweede helft liet een heel ander beeld zien. De nauwkeurigheid was er niet meer. Of dit komt door de warmte, de wind die vol over het veld blies of de ruime voorsprong, is moeilijk te zeggen. Het spel golfde wel op-en-neer, maar de toeschouwers werden niet verwend met doelkansen. Uiteindelijk werd er nog tweemaal gescoord. Eerst was het OJC ROSMALEN JO15-4. Na een mooie schot van Manu kon de keeper redden. De rebound was voor Matthijs. En drie minuten voor het eindsignaal kon de Wilhelmina-spits alleen op ons doel af en prikte de bal in de verre hoek. Hiermee werd de eindstand bepaald op 6-2.

Een mooie, tweede, bekeroverwinning. In de bekerpoule zijn we nog ongeslagen evenals Emplina JO15-2. De onderlinge wedstrijd, later in het seizoen, zal bepalen wie door mag naar de knockout-fase van het bekertoernooi.
Vandaag hebben we, zeker de eerste helft, hele mooie dingen laten zien. Volgende week spelen we om 11.15 uur in Meteren tegen MVV’58 JO15-2.