Schitterende 2e helft bij JO10-1 tegen Zwaluw

01-01-1970
7-1

Op de dag dat er in 2004 de eerste aflevering van Koefnoen verscheen, zwemmer Pieter van den Hoogenband in 2000 het wereldrecord vrije slag op de 200 m aanscherpte, spelen vandaag onze jongens tegen het team uit Vught.

Onder leiding van de altijd goed, sportief en consequent fluitende scheidsrechter; Ralph begon de wedstrijd stipt om 08.30 uur.

Ook al waren alle spelers fysiek aanwezig, had ik het idee dat er een aantal pas net wakker waren en nog moeten opstarten. De wedstrijd begon daardoor rustig en het was dan ook Zwaluw die als eerste de score opende…0-1.
De treffer van Zwaluw was wel een soort van wake up call en onze boys gingen iets fanatieker spelen. In de 11e minuut was de gelijkmaker een feit. Eerst schiet Thomas redelijk overtuigend tegen de lat waarna Jasper de bal alsnog in het doel wist te knallen….1-1.
In de laatste minuut van de eerste helft was het wederom Jasper die op de juiste plek stond en het net wist te raken….2-1.

Rust:
Daphne had ervoor gezorgd dat zowel de gasten als onze jongens getrakteerd werden om een lekker glaasje ranja, dank hiervoor!

Na de tactiek met Theo besproken te hebben gingen de boys aan de tweede helft beginnen.
Hetgeen onze jongens in de training van afgelopen donderdag hadden geoefend, brachten ze tijdens de 2e helft in praktijk.
Het spel werd mooi van achteren opgebouwd. Inze keepte een lekkere pot en wist vaak probleemloos, Fabian, Mats of Kay te vinden, die op hun beurt weer Thomas, Justin of Daan konden bereiken middels een strakke pass.

We zijn getuige geweest van mooie en soms zelfs fantastische combinaties….bij sommige onder ons deed het spel van OJC zelfs denken aan Ajax in haar gloriejaren.
Het was Justin die na een mooie aanval de 3-1 wist binnen te schieten. Nog geen minuut later tekende Jasper voor z’n hattrick….4-1.
Ook Daan wist z’n goaltje mee te pikken en maakte er 5-1 van.

Zwaluw deed nog nauwelijks mee aan het spel maar op onfortuinlijke wijze waren ze wel verantwoordelijk voor de 6-1. Een eigen goal telt ook, hoewel we natuurlijk liever zelf scoren.
De eindscore werd na een assist van Thomas door Ruben bepaald….7-1.

Goed gespeeld jongens! We hebben ervan genoten.
Volgende week spelen jullie uit tegen Emplina en mogen jullie strijden om de koppositie.