Eerste competitiepunten voor JO15-4

01-01-1970
1-10

Zaterdag 17 september 2016. Onze eerste competitiewedstrijd spelen we tegen Mvv’58 JO15-2. Op pad voor een vroege pot (11.15 uur) voetbal. Sem en Nander kunnen door blessures vandaag niet meespelen. Verder compleet reizen we af naar het Gelderse Meteren. Eens kijken of we de eerste punten kunnen behalen.

Direct vanaf de aftrap trokken we richting het doel van de tegenstander. We wilden snel een doelpunt maken. Na een paar minuten ook de eerste serieuze kans voor ons, maar de bal werd door de Mvv-keeper gestopt. In de 11e minuut werd het, tegen de verhouding in, 1 – 0 na mistasten in de OJC-verdediging. We waren niet van slag, want in de volgende aanval kon Pim aanleggen voor een afstandschot. De bal ging net naast het doel. Na een kwartier spelen stuurde Tom vM de bal diep. Julius maakte goed gebruik van zijn snelheid, en lepelde de bal over de uitkomende keeper (1 – 1). Een diepe bal van Roel, die door afwezigheid van Nander de linksachter positie voor zijn rekening nam, werd direct stilgelegd door Salah. Zijn schot kon nog net tot corner worden gewerkt. Deze corner werd ook door Salah genomen, en de indraaiende corner werd tot doelpunt gepromoveerd (1 – 2). Hoewel OJC veruit het meeste balbezit had, kreeg ook Mvv’58 een aantal kansen. Ze zochten snel de diepte en waren bij corners gevaarlijk. In de 29e minuut een solo van Manu. Een Mvv-speler gleed naar de bal en pakte deze met 2 handen klemvast. Voor een keeper is dit juist, maar van een veldspeler wordt dit niet verwacht: penalty. Mart meldde zich achter de bal. De keeper stopte knap de bal. Omdat Tom bij een scherpe counter knap redding kon brengen, gingen we met een kleine voorsprong rusten.

Walter en Maarten gaven aan dat we het goede spel in de 2e helft moesten voortzetten. Direct kreeg Manu een kans, maar hij schoot over het doel. Na een een-tweetje tussen Tom vM en Koen volgde een strakke voorzet voor het doel langs. Bij de tweede paal was Matthijs, maar ook deze poging ging over. Toch zou ons derde doelpunt vallen. In de 44e minuut geeft Matthijs de bal voor, Gijs kapt en draait en rondt behendig af (1 – 3). In de volgende minuut komt de bal, na goed storen door Gijs, terecht bij Manu. Die speelt de bal af op de volledig vrijstaande Matthijs (1 – 4). Verdedigend hadden we het goed op orde. Iedere counter werd er snel uitgehaald door Mats, Mart en Roel. Tijn, onze kleinste speler, had de grootste speler van Mvv’58 volledig in de grip. Na tien minuten spelen hadden we twee doelpunten gemaakt en de verdediging geeft geen krimp geeft. Tom moest het deze 2e helft hebben van terugspeelballen. In de 51e minuut een kopie van het vorige doelpunt. Voorzet Manu, binnentikken Matthijs. Weer een paar minuten later kregen we een tweede penalty. Deze keer nam Stijn de bal en scoorde 1 – 6. Koen mocht van afstand aanleggen, maar vond niet het net. De tegenstander was in deze fase van de wedstrijd al volledig knock-out. De ene na de andere kans werd door OJC ROSMALEN JO15-4 gecreëerd. In de 58e minuut was het prijsschieten, maar dan zonder prijs. Drie pogingen binnen tien seconden, maar gescoord werd er niet. Twee minuten later een actie van de linkerzijde door Salah, die vervolgens de bal aflegde naar Matthijs. Zijn poging werd gestopt. Uit de daaropvolgende corner kopte Koen de bal net over het doel. 63e minuut: Mats op solo vanaf de rechtsachter positie. In het strafschopgebied vindt hij Matthijs die zijn derde van deze wedstrijd maakt (1 – 7). De honger naar doelpunten was nog niet gestild. In de volgende minuut ging Mats weer mee naar voren, maar kon net niet doeltreffend uithalen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Gijs een volgende kans, na een splijtende pass van Mart, en de keeper voorkwam een volgend doelpunt. Minuut 67 lieten de OJC-spelers weer een vloeiende aanval zien. Na een combinatie van Roel, Manu en Stijn kon Manu uithalen. De bal ging millimeters langs de, voor ons, verkeerde kant van de paal. In de volgende minuut scoorde Manu wel, op assist van Mart . In de 70e minuut was het Gijs die attent reageerde toen een schot van Matthijs via de paal terug het veld in kwam (1 – 9). Hier leek het bij te blijven, Mvv’58 mocht nog wel aftrappen. De bal werd naar achter gespeeld, en vervolgens nog harder terug. Deze bal ging langs de keeper in het doel. Hiermee werd toch de dubbele cijfers gehaald. Eindstand 1 – 10.

De eerste competitiepunten zijn binnen voor OJC ROSMALEN JO15-4. De gehele wedstrijd geconcentreerd gespeeld en de wedstrijd volledig in de grip gehad. Een meer dan verdiende overwinning.