JO9-11 verliest eerste competitiewedstrijd

01-01-1970
01:00

Zaterdag 17 september gingen wij op bezoek bij SCI/Flynth te Sint-Michielsgestel voor de eerste competitiewedstrijd. Waar we de vorige wedstrijden voornamelijk tegen jongens mochten voetballen, kregen we nu te maken met een meisjesteam.

Het was goed te merken dat de tegenstander veel meer ervaring had in wedstrijden spelen, dan ons eigen team. Zij speelden al meer dan een jaar samen en beschikten over een paar goede speelsters. OJC had moeite om onder de druk uit te voetballen, maar door goed samenwerken en door veel inzet te tonen, konden we vele ballen tegenhouden.
Het is mooi om te zien dat het team een goede ontwikkeling door maakt. Ook de spelvreugde spat er bij de speelsters af. Dat zien we graag! Helaas konden we niet voorkomen dat we bij rust 2-0 achterstonden.

Tijdens de rust hebben wij de speelsters nog een keer goed aangemoedigd. Door al het enthousiasme zou een doelpunt wel verdiend zijn. In de eerste helft kwamen we niet in de buurt van de goal van de tegenstander. In de tweede helft kregen we twee kleine kansjes, maar het doelpunt bleef helaas uit.
De tegenstander kon met twee gevaarlijke uitvallen nog twee keer scoren, waardoor de einduitslag 4-0 werd.

Na afloop mochten we allemaal nog een strafschop nemen. Dit ging tot ieders verrassing erg goed. De meeste speelsters benutten hun strafschop. Knap hoor!

Komende week gaan we weer lekker trainen. De opkomst van de trainingen zijn erg goed.