OJC 5 met tien man onderuit tegen Teisterbanders

01-01-1970
01:00

OJC 5 wacht nog steeds op haar eerste punten in de competitie. Na een nederlaag in de eerste wedstrijd tegen RKTVC, werd er ook tegen Teisterbanders verloren. Het werd 2-1.

Aan het begin van de middag maakte het team de lange reis naar Kerk-Avezaath, niet te verwarren met Kapel-Avezaath, waar we via perenboomgaarden en weilanden de weg vonden naar het sportterrein van de Teisterbanders. Het veld wat we daar vonden had ook veel weg van een weiland. Hoog gras, een enorme bult in het strafschopgebied en een stuk veld waar het zo nat was dat het zonder moeite voor moeras door kon gaan. Ondanks dit alles had Niels nog wel een positieve noot: Het gras was wél groen!

En op dit groene gras floot een goedgemutste scheidsrechter op zijn fluit om de wedstrijd te starten. Al na enkele minuten werd er al een beslissing van hem gevraagd. Toen de bal na de door Djoey genomen corner in de buurt van verdediger Jordy kwam, werd hij onderuit geschoffeld. Het incident leek in een penalty te moeten resulteren, maar de leidsman besloot het weg te wuiven. Niet veel later liet Jordy met een stevige overtreding op zijn eigen manier weten het niet eens te zijn met deze beslissing. Een gele kaart volgde voor de mandekker. De wedstrijd was begonnen.

Hoewel de thuisploeg misschien iets meer de bal had, ging de wedstrijd behoorlijk gelijk op. OJC 5 had op de helft van de tegenstander zelfs het betere van het spel en combineerde zo af en toe goed. De openingsgoal bleef niet lang uit maar viel wel enigszins gelukkig. Een van richting veranderde voorzet werd door de linksback verkeerd ingeschat en zo voor de voeten van Marjos gekopt. Hij volleerde de bal keurig in de linkerhoek, waarmee hij de score opende. Zijn de talloze afwerkvormen met hoge ballen tóch nog van pas gekomen.

Deze voorsprong werd niet mee de kleedkamer ingenomen. De scheids had al eens de bezoekers benadeelt en leek dat nu weer te doen. Een ogenschijnlijk onschuldige ingreep van Niels werd bestraft met een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. De bal werd uitstekend voor het goal geslingerd, waar het kopduel gewonnen werd door een speler in een blauw shirt. Lars kon een doelpunt ook niet meer voorkomen: 1-1.

Het spelbeeld veranderde niet al te veel na de rust. Wel nam de frustratie richting de slecht fluitende scheidsrechter, voor zover mogelijk, verder toe. Naast de twee belangrijke fouten in de eerste helft floot hij op de meest gekke momenten voor overtredingen. Sowieso blies hij op zijn fluit als spelers van Teisterbanders luidkeels uitschreeuwden bij alleen maar de lichtste aanraking. Het leverde ze in Rosmalen de bijnaam ‘Teisterjankers’ op. De frustratie werd de ingevallen Wesley wat te veel. Hij pakte in een duel op het middenveld zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. OJC moest met tien man verder.

Ook zonder die elfde speler lukte het OJC nog enkele keren gevaarlijk te worden. Vooral Djoey, Bob en de debuterende Tim van der Els raakte verzeild in goede mogelijkheden, maar de schapen op het weiland naast ons zagen aan hoe geen van deze momenten een doelpunt opleverde voor de roodzwarten.

Aan de andere kant was het wel raak. Vlak voor tijd ketste een afstandsschot via de lat terug het veld in. De spits reageerde het snelst op de terugkerende bal en kopte binnen: 2-1.

OJC kreeg daarna de kans niet meer om terug in de wedstrijd te komen, en dat deden ze dan ook niet. Daarmee staat de ploeg dus ook na twee wedstrijden nog op nul punten. Volgende week weer een kans!