OJC JO15-2 krijgt flink op de broek in bekerwedstrijd

01-01-1970
01:00

Scheidsrechter:   ,
Op maandag 5 september werkte OJC JO15-2 de eerste bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Zwaluw VFC. De wedstrijd had eigenlijk afgewerkt moeten worden in augustus, maar dat lukte natuurlijk niet. Beide ploegen konden toen geen volwaardig team op de been brengen.

In de beginfase deed OJC het helemaal niet zo slecht. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, maar naarmate de wedstrijd vorderde slopen er toch steeds meer foutjes in het spel van OJC. Steeds meer ballen gingen de verkeerde kant op en steeds meer duels gingen verloren. Desondanks leek OJC zich te knokken naar een ruststand van 0-0, maar vlak voordat het zover was, strafte Zwaluw twee enorme fouten resoluut af. Uit een ingooi voor OJC kwam de bal in de 29e minuut bij een tegenstander terecht. Die schakelde onmiddellijk om en alleen voor de keeper kreeg Zwaluw een niet te missen kans: 0-1. Dan speel je al niet goed, sta je al onder druk, en dan geef je het op die manier weg……. Een leermoment zou je zeggen. Niet dus, want opnieuw verscheen Zwaluw na een slechte ingooi van OJC alleen voor Jay, die opnieuw geen kans had: 0-2.

Na de rust bikkelde OJC zich terug in de wedstrijd. Duels werden wel gewonnen, passes kwamen nu wel aan en de thuisploeg leek de wedstrijd naar zich toe te trekken en straalde uit nog te geloven in een goed resultaat. Onnodig balverlies op het middenveld leidde echter al in de 42e minuut tot een nieuwe tegentreffer, waarbij de verdediging zich wel heel gemakkelijk liet uitspelen: 0-3.

OJC bleef er echter gewoon voor gaan, dwong wel wat kansen af, maar het duurde tot de 51e minuut alvorens de inspanningen beloond werden. Tim gaf een goede bal op Juan die na een mooie passeeractie de keeper het nakijken gaf: 1-3.

Nog even drong OJC aan, maar in de laatste 10 minuten was de pijp helemaal leeg. Er was niet goed gespeeld, wel keihard gewerkt, maar dat had veel energie gekost. Met maar liefst drie doelpunten in de laatste 10 minuten bouwde Zwaluw de voorsprong uit naar een geflatteerde 1-6.