Onverdiende nederlaag voor OJC JO15-2 bij BLC

01-01-1970
01:00

Dank zij het vroege tijdstip van de tweede competitiewedstrijd bij BLC kon OJC JO15-2 beschikken over enkele spelers uit JO15-3. Van de eigen spelersgroep waren maar 10 spelers beschikbaar. Marijn, Max en Mika waren geblesseerd, Justin speelde mee bij de C1 en Jonas en Hidde waren slechts een deel van de wedstrijd inzetbaar. Gelukkig konden ook Koen Schouten en Veerle van Hooft aansluiten.

Van meet af aan was OJC de betere ploeg. BLC speelde graag met de lange bal op de snelle voorhoede, maar de OJC’ers bleven achterin vrij gemakkelijk op de been. Vooral Jonas speelde daarbij een belangrijke rol, want zijn directe tegenstander was beslist de beste speler aan de kant van BLC en die hield hij iedere keer opnieuw in bedwang. De tegenstander werd keurig op de eigen helft vast gezet, maar de voorhoede was te statisch om de geboden mogelijkheden uit te buiten. Keer op keer waren er schietkansen, maar steeds werd er te lang getreuzeld of werd er een stap teveel gezet met de bal, zodat de verdediging van de Bosschenaren zich kon herstellen. De thuisploeg mocht in de handen knijpen in de rust, want buiten een enkele kans, die door Jay vakkundig onschadelijk werd gemaakt, was het OJC dat de lakens uitdeelde, maar verzuimde te scoren.

In de rust moest Jonas vervangen worden, waardoor er heel wat kracht moest worden ingeleverd. Tot overmaat van ramp viel binnen enkele seconden in de tweede helft ook Vincent uit, eigenlijk de enig overgebleven speler die fysiek veel had bij te zetten. Koen en Veerle bleken uitstekende vervangers te zijn, ze zorgden er voor dat ook na de rust OJC het beste van het spel had. In de 50e minuut echter wist een BLC’er na een onachtzaamheid in de achterhoede alleen voor de keeper te komen en te scoren: 1-0. Staaltje slagvaardigheid: de enige kans meteen ook binnenschieten. Erg sneu voor de bezoekers, maar het zijn nog altijd de doelpunten die tellen.

OJC pakte de draad weer op, nam weer het initiatief, en kreeg opnieuw verscheidene goede mogelijkheden. Met name Hidde, die een kwartier kon meespelen, was een ware plaag voor de verdedigers. Tot scoren kwam het uitgedunde OJC echter niet, waardoor de punten ten onrechte in Den Bosch bleven.