Overtuigende zege OJC JO15-2 tegen Den Dungen

01-01-1970
01:00

Ook in de vierde competitiewedstrijd, in het zonnige Den Dungen, kampte OJC JO15-2 met een sterk uitgedunde spelersgroep. Max en Ruben waren weliswaar weer (beperkt) inzetbaar, maar Tim en Hidde moesten noodgedwongen aan de kant blijven, evenals Mika, Marijn en Vincent. Gelukkig bleek op deze dag de C4 de reddende engel, want Mart Stunnenberg en Pim v.d. Broek kwamen de selectie versterken. Verder verdedigde Tim Schouten het doel na de rust.

De bezoekers gingen vol overgave van start en al snel ontstonden er mogelijkheden, waar vooralsnog geen gebruik werd gemaakt. De schoten op doel misten net de overtuiging en kracht die je op zulke momenten toch nodig hebt. Dat weerhield de ploeg er niet van iedere keer opnieuw de schouders er onder te zetten en weer de aanval te zoeken. Den Dungen kon hier helemaal niets tegenin brengen en moest zich beperken tot tegenhouden en pogingen om de snelle mensen in de voorhoede de diepte in te sturen. Dat lukte af en toe wel, OJC gaf verdedigend soms te veel ruimte weg, maar voordat het doel van Jay bereikt kon worden had de verdediging het gevaar al in de kiem gesmoord. Opvallend was de manier waarop gastspeler Mart Stunnenberg zijn werk uitvoerde in het hart van de verdediging.

Gedurende de eerste helft was OJC heer en meester, op wat speldenprikjes van de thuisploeg na, maar wist men de geboden kansen niet in treffers om te zetten. De tegenstander werd goed onder druk gezet, er werd vrijwel niets weggegeven, maar de eindpass kwam niet altijd goed aan en de aanvallers speelden te statisch, zodat ze vaak iets te laat op de juiste plek waren. Met name voor het doel was het iets te vaak net-niet. Er waren wel kansen, maar die konden door de thuisploeg met veel kunst- en vliegwerk ongedaan worden gemaakt.
Vlak voor rust dreigde Den Dungen door twee snelle aanvallen toch nog tot scoren te kunnen komen, maar dank zij twee geweldige reddingen van Jay ging dat onverdiende feest niet door.

Meteen na de rust werd het verzet van de tegenstander gebroken. In de 37e minuut werd door Justin en Claudyo een aanval opgezet aan de rechterkant. De bal kwam voor het doel en daar stond Nigel klaar om de 0-1 aan te tekenen. Dit luidde een fase in waarin Den Dungen nauwelijks meer bij machte was om in de buurt van het OJC-doel te komen. Pas na 20 minuten spelen kreeg Tim Schouten, de vervanger van Jay, de eerste bal te verwerken. Toen was de stand al lang verder uitgebouwd. In de 42e minuut stelde Juan Justin in staat om van dichtbij 0-2 te scoren. Intussen was ook Pim v.d. Broek (C6) in het veld verschenen en met een knappe steekpass op Justin leidde hij een volgend doelpunt in. Justin speelde naar Juan en die wist het net ook al te vinden: 0-3 in de 51e minuut. Ondertussen trachtte Den Dungen wel onder de druk uit te komen, maar tot heel veel gevaar in de OJC-verdediging leidde dat niet. Aan de andere kant bleef OJC drukken, kansen creëren en, helaas, kansen missen. In de 62e minuut bekroonde Lex een sterke wedstrijd met een doelpunt. Na een goede loopactie kreeg hij de bal op maat aangespeeld door Ruben en scoorde hij 0-4.

Ondanks dat er nog de nodige mogelijkheden werd dit tevens de eindstand. Voor de derde keer wist OJC de winstpunten in de wacht te slepen en deze keer gebeurde dat met veel overmacht. Goed om te zien dat het elftal steeds beter op elkaar ingespeeld raakt.