Wat als?

01-01-1970
1-0

Zaterdag 8 oktober 2016. Na enkele wedstrijden met dubbele cijfers te hebben gewonnen, zijn we op eigen verzoek door de KNVB in de 2e klasse geplaatst. In plaats van afreizen naar het rivierenland, gaan de we nu wedstrijden spelen in de regio Tilburg / Eindhoven. Vandaag dus onze eerste competitiewedstrijd, uit tegen Were Di JO15-1. Met een volledige fitte selectie staan we aan de aftrap.

Als direct was duidelijk dat veel meer strijd geleverd moest worden, dan we tot nu toe gewend waren. Voor het leerproces is dat trouwens helemaal goed, want met twee vingers in de neus wedstrijden winnen, is voor niemand leuk. Het was dus een wedstrijd met veel strijd, welke met name op het middenveld werd gestreden. De eerste kans was voor ons, maar Sem’s poging ging net naast het doel. Na 10 minuten viel Nander helaas weer geblesseerd uit. Mats stoomde geregeld mee op over de rechterflank, en kwam zo in schietpositie. Ook de tegenstander kwam enkele malen gevaarlijk voor ons doel, maar Tom vM en Tijn wisten menig aanval onschadelijk te maken. Een dieptepass van Roel werd op waarde geschat door Manu, die richting het Were Di doel kon lopen. Zijn doelpoging werd door de keeper tot corner gewerkt. Op het einde van deze eerste helft zagen de toeschouwers een goede kapbeweging in de zestien van Gijs, gevolgd door een voorzet. Maar wat als hij in deze situatie voor eigen succes was gegaan? Met een brilstand gingen we rusten.

De tegenstander, waarvan de clubnaam ‘Weert U’ betekent, schakelde in de tweede helft een tandje bij. We moesten ver terug richting ons eigen doelgebied. Een vrije trap vanaf 20 meter werd knap ingeschoten, maar even knap door Tom (met zweefduik) klem gepakt. Na een afgeslagen corner krulde de Were Di aanvaller de bal in de verste hoek. Gelukkig stond daar Stijn nog, die de bal van de doellijn kon koppen. Het bleef 0-0 maar de fysieke strijd had ons veel pijn gedaan. Ook Pim moest geblesseerd uitvallen. Bij een volgende Were Di doelpoging was het Julius die op de doellijn redding kon brengen. Het aantal OJC-kansen was in deze tweede helft beperkt. We moesten het doen met enkele counters. Vijf minuten voor tijd zond Salah een dieptepass op Matthijs. Hij kon goed voor zijn tegenstander kruipen, de zestienmeter in duiken en kwam zo alleen voor de keeper. Zijn inzet werd echter knap gestopt. De bal belandde voor de voeten van Koen, die hier wellicht niet op gerekend had. Wat als zijn doelpoging niet over het nagenoeg lege doel was gegaan? Na 35 minuten spelen dachten we met veel pijn en moeite één puntje over te kunnen houden. Maar de scheidsrechter liet doorspelen, ook toen er gevlagd werd voor een buitenspelsituatie. Enkele seconden later lag de bal voor een Were Di aanvaller, die doeltreffend uithaalde (1-0). Wat als de scheidsrechter wel het vlagsignaal had overgenomen? Er restte nog maar weinig tijd, eigenlijk waren op moment dat er gescoord werd al 35 minuten gespeeld. Een wanhoopspoging van Mart ging naast het doel. Hierna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

We hebben vandaag laten zien dat we zeker mee kunnen in de 2e klasse. Helaas levert dat vandaag geen punt(en) op, maar onze tegenstander van vandaag bivakkeert op de derde plek in de competitie. Er volgen nog vele wedstrijden, te beginnen met volgende week. Dan spelen we de uitwedstrijd bij Beerse Boys JO15-1.