OJC JO15-2 verliest van DSC, maar ook van zichzelf

01-01-1970
01:00

Onder prima weersomstandigheden moest OJC JO15-2 al heel vroeg de (kunst)wei in voor de uitwedstrijd tegen het sterke DSC. In een oefenwedstrijd hadden beide ploegen elkaar al een keer getroffen en toen moest OJC het onderspit delven, dus je zou er van uit mogen gaan dat de ploeg dat deze keer niet zou laten gebeuren. Helaas bleken niet alle spelers er van doordrongen te zijn dat bij een goede wedstrijd ook een goede voorbereiding hoort. Dat was voor enkelen duidelijk te veel gevraagd. Wat ook niet in het voordeel van de bezoekers was, was het aantal afwezigen. Zelfs tijdens de warming up gaven twee spelers aan last te hebben van hun oude blessures.

Binnen twee minuten was het eigenlijk al gebeurd. Jonas leek na een vrije trap voor DSC zijn tegenstander aan de linkerkant onder controle te hebben, maar liet zich verrassen door een fraaie actie, waarna de bal vanaf de zijlijn over de kansloze Jay heen in de uiterste hoek verdween. Een schitterend doelpunt, dat zeker, maar meteen al 1-0.

Bij enkele OJC’ers die niet scherp aan de wedstrijd begonnen, nam de irritatie toe over het felle spel van de thuisploeg. In plaats van zelf een tandje bij te zetten werd gekozen voor onnodig gemopper en gepraat, waardoor het spel van OJC er bepaald niet beter op werd. DSC maakte daar grif gebruik van en in de 14e minuut werd er opnieuw gescoord. Het begon voorin, waar de bal zomaar regelrecht in de voet van een verdediger werd gespeeld. Een van de vele foutieve passes waarmee OJC het zichzelf voortdurend moeilijk maakte. De bal werd vervolgens snel naar voren gespeeld, waar een van de OJC-verdedigers de bal goed wist af te schermen. In plaats van een terugspeelbal naar de vragende Jay werd er gekozen voor een kapsliding. Erg mooi om te zien als het lukt inderdaad. Het lukte dus niet en de DSC’er kon vrij doorlopen: 2-0.
Met Tim ging het even helemaal mis. Enkele minuten na een gele kaart wegens duw- en trekwerk met een tegenstander, trapte hij in de 32e minuut volkomen onnodig een tegenstander onderuit, dus rood. Zo moest OJC proberen met 10 spelers de achterstand weg te werken. Dat leek een kansloze missie, want de score was in de 27e minuut verder opgevoerd toen een tegenstander alle tijd en ruimte kreeg om van afstand aan te leggen: 3-0.

OJC kon aanvallend geen potten breken. Er waren nauwelijks duels en dat kwam omdat de voorwaartsen veel te statisch waren en vooral over het veld liepen te sjokken. Ze reageerden te laat of niet en liepen vooral moedeloos met het hoofd te schudden in plaats van er eens goed tegenaan te gaan. Toch kreeg Juan zijn moment, in de laatste minuut van de eerste helft. Hij onderschepte een slechte pass in de verdediging van DSC, passeerde de keeper en scoorde 3-1. Op die manier hield hij de hoop op een beter resultaat voor OJC nog een klein beetje levend.

Na de rust kwamen de bezoekers veel feller uit de startblokken en werd er meer op de helft van de tegenstander gespeeld dan in de eerste helft, ondanks dat er met een man minder werd gespeeld. Er waren wel wat kansjes voor OJC, maar de doelpunten vielen voornamelijk weer aan de andere kant. Er werd keihard gewerkt, in ieder geval door een groot deel van de ploeg, maar op beslissende momenten sloeg de tegenstander onverbiddelijk toe. En iedere keer ging aan een tegendoelpunt een foutieve pass of lakse reactie vooraf. Sterk van DSC om dat dan meteen ook af te straffen. In de 41e minuut werd het 4-1. Balbezit voor OJC, de pass komt net niet aan, kan gebeuren, maar vervolgens staan diverse spelers allerlei moedeloze gebaren te maken of met het hoofd te schudden in plaats van de bal terug te pakken. En dan kan een tegenstander vrij doorlopen. Niet veel later werd het op gelijksoortige wijze 5-1, in de 46e minuut. Opnieuw was er balverlies in de voorhoede, opnieuw werd er uiterst slecht omgeschakeld en opnieuw kon de sterk keepende Jay de bal uit het net halen.

Tussendoor probeerde OJC het doel van de tegenstander nog wel te zoeken, maar moest men het steeds weer afleggen tegen de sterke verdediging van DSC, al waren er wel wat kansjes voor de bezoekers.

In de 52e minuut werd de stand van dichtbij naar 6-1 geschoten. Bij een aanval van de thuisploeg werd te veel ruimte weggegeven achterin en dat werd keurig afgestraft.

Dat de nederlaag niet veel groter werd, was voornamelijk te danken aan de manier waarop er achterin gestreden werd voor iedere meter. Met de steun van enkele middenvelders werden er door de verdedigers heel wat meters gemaakt om gevaarlijke situaties het hoofd te bieden. Ook jammer dat enkele andere spelers het helemaal lieten lopen en noodgedwongen op het veld moesten worden gehouden door het grote aantal blessures aan OJC-kant. Het wordt tijd voor de ploeg dat de groep weer compleet wordt, zodat er beter ingegrepen kan gaan worden wanneer spelers het laten afweten.

Het bleef dus bij 6-1, een verdiende overwinning van het sterke DSC, dat zeker kan gaan meedraaien om de eerste plaats in deze competitie.