OJC JO15-2 laat zich door SCI kaas van brood eten

01-01-1970
01:00

Opnieuw heeft OJC JO15-2 de prijs betaald voor de wisselvalligheid die tekenend is voor het verloop van deze competitie. In de uitwedstrijd bij het laaggeplaatste SCI liepen de bezoekers tegen een verdiende nederlaag aan.

In de beginfase leek OJC de betere ploeg te zijn, binnen twee minuten schoot Nigel tegen de paal, maar er was verdedigend zo veel onrust in het spel, dat het niemand verwonderde dat na een indrukwekkende serie missers SCI al binnen tien minuten op 1-0 kon komen. Er leek nog geen vuiltje aan de lucht, OJC was sterker, maar het overwicht leidde nauwelijks tot kansen. De ene na de andere aanval strandde al voordat er sprake was van dreiging voor het doel van de thuisploeg, omdat het te veel moeite kostte om de bal bij iemand in de buurt te krijgen met hetzelfde (OJC-)shirt. SCI speelde met veel mensen achter de bal, gokte op de counter en kreeg op die manier nog de meeste kansen van beide ploegen. Verder dan enkele totaal kansloze afstandsschoten op doel kwamen de OJC’ers niet.

Na de rust trokken de gasten het spel eindelijk naar zich toe. Ondanks dat er nog steeds niet goed, veel te slordig, werd gespeeld, volgden er wel enkele kansjes, maar levensgevaarlijk werd het eigenlijk niet voor de thuisploeg. Het baltempo lag veel te laag, er werd naar hartenlust gecombineerd op de eigen helft en SCI liet dat toe en greep pas in als de bal over de middenlijn kwam. In de voorhoede was veel te weinig beweging en daardoor werd er nauwelijks iets gecreëerd. Bovendien bleven de razendsnelle uitbraken van SCI gevaarlijker dan de aanvalspogingen van OJC.

In de slotfase was men nog erg dicht bij een doelpunt, maar in de enorme drukte was het bijna onmogelijk om de bal in het doel te schieten. Bovendien waren de OJC’ers nog steeds niet scherp genoeg. In blessuretijd werd door de ingevallen scheidsrechter een gevalletje aangeschoten hands in het strafschopgebied terecht weggewuifd. En zo bleef het 1-0 voor SCI en dat mochten de bezoekers zichzelf best aanrekenen.