JO15-4 laat punten bijna liggen

01-01-1970
4-3

Rosmalen, 10 december 2016. Nog twee wedstrijden en dan zit het kalenderjaar erop. Volgende week spelen we thuis tegen Riel JO15-1, en vandaag de thuiswedstrijd tegen Audacia JO15-1 uit Moergestel. Zonder de zieke Matthijs en geblesseerde Nander staan we om één uur op het kunstgrasveld van ons eigen sportpark klaar aan de aftrap. Een miezerig regentje weerhoudt de toeschouwers niet om naar deze wedstrijd te komen kijken.

We beginnen sterk aan de wedstrijd en zetten de tegenstander direct onder druk. In de 2e minuut neemt Salah en corner. Hij draait de bal voor het doel, en via de tweede paal gaat de bal binnen (1-0). We blijven de tegenstander opjagen en veroveren zo veel ballen. Een doelpoging van Salah werd gestopt door de keeper, en hetzelfde geldt voor een schot van Stijn. Na een kwartier spelen stuurt Sem Manu de diepte in. Na het uitspelen van de verdediger geeft Manu de bal strak voor op Julius. Helaas had hij het vizier iets te hoog gericht, want de bal ging centimeters over het doel. In de 25e minuut kwam Mart goed voor zijn man en gaf een dieptepass naar links. Julius reageerde alert en schoot de 2-0 hard tegen het net. Twee minuten later was het nog een keer raak. Koen werd neergelegd, waarvoor terecht een vrije trap werd toegekend. Roel nam plaats achter de bal en schoot deze vanaf 20 meter net onder de lat (3-0). Op dat moment een meer dan verdiende voorsprong want er werd nauwelijks iets weggegeven. Tijn kwam telkens goed voor de spits en voorkwam zo de countermogelijkheden. En de gaten werden goed dichtgelopen door Mats, Tom vM en Roel. Als slot op de deur was er nog Mart, waardoor Tom deze helft niets te doen had.

Na een korte pauze was het de bedoeling om op dezelfde wijze verder te gaan. Daar dacht Audacia heel anders over. Nu kwam het drukzetten van die zijde, en we kwamen nauwelijks meer aan voetballen toe. We kregen de bal niet weg en maakten het onszelf erg moeilijk door niet altijd voor de makkelijkste oplossing te gaan. Op cruciale momenten werden de duels niet gewonnen en het was wachten op een tegentreffer. In de 45e minuut kwam deze er dan ook. Nonchalant uitverdedigen en de bal lag via een snelle een-twee voor de Audacia aanvaller die beheerst binnenschoot. Drie minuten later volgde de aansluitingstreffer, en weer ging er slecht verdedigen aan vooraf. De ruime voorsprong werd zo rap verkleind (3-2). We gingen hierna wel weer beter voetballen en kregen mooie kansen. Pim kon door op de rechterflank en naar binnen snijden. Of het een doelpoging of een voorzet was, weten we niet, maar de bal ging langs de paal. Vervolgens kon Manu met een steekpass Gijs bereiken. Oog in oog met de keeper stiftte hij bal over de keeper heen, maar ook deze poging ging net naast het doel. Mart viel geblesseerd uit, en Mats nam zijn positie centraal achterin over. Na een uur spelen kreeg Audacia een vrije trap, op nagenoeg dezelfde plek als waarvan Roel in de eerste helft scoorde. Ook deze vrije trap werd tot doelpunt gepromoveerd, doordat de bal in de linkerkruising verdween (3-3). Nog 10 minuten te spelen en beide ploegen zochten naar de winnende treffer. In de 66e minuut was het Gijs die deze maakte. Na goed doorzetten kon hij de bal met links beheerst over de keeper schieten (4-3). Nog enkele minuten te spelen. Tom redde in de een-na-laatste minuut door een doelpoging met zijn voet af te remmen en kon vervolgens boven op de bal duiken. Hierna floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor het eindsignaal.

De toeschouwers hebben vandaag een mooie wedstrijd gezien, die beide kanten had kunnen opvallen. Voor een mooie wedstrijd heb je twee goed voetballende teams nodig, en dat was vandaag het geval. We hadden het bijna laten liggen, maar waren net op tijd bij de les. Proficiat.