Met 3e overwinning op rij sluit JO15-4 het jaar af

01-01-1970
5-1

Rosmalen, 17 december 2016. Gisteren de laatste training, nu de laatste wedstrijd van 2016. Tegenstander op sportpark De Groote Wielen is Riel JO15-1. Een team dat in de onderste regionen bivakkeert, maar we weten dat in deze competitie geen enkele tegenstander is te onderschatten.

De eerste kansen waren voor Riel. De spits kon alleen op Tom af, maar schoot naast. We waren allemaal onrustig aan de bal, en leden hierdoor veel balverlies. Bij de eerste de beste OJC kans was het wel raak. Sem stuurde Gijs diep, die niet twijfelde en doeltreffend uithaalde (1-0). Gezegd moet worden dat de voorsprong tegen de verhouding in was. Riel bleef de aanval zoeken en in de 10e minuut was het bijna raak. De bal ging via binnenkant paal, maar niet in het doel. We kwamen wel steeds beter in ons spel. Manu was een plaag voor de linkerverdediger, combinaties liepen vlotter en we kwamen steeds vaker in de buurt van het zestienmetergebied van de tegenstander. In de 14e minuut kon Salah dan ook uithalen en de bal ging over de keeper heen tegen het net (2-0). Vanaf de aftrap kon Tijn de bal snel veroveren en inspelen op Mats. Zijn dieptepass leek te diep, maar Gijs stroopte zijn mouwen onderweg nog eens op en haalde de bal voor de achterlijn. Op zijn voorzet reageerde Julius heel alert en tikte de bal langs de keeper in het doel. Met de ervaring van vorige week in het achterhoofd, toen we na een 3-0 voorsprong de tegenstander nog gelijk lieten komen, wisten we dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. De tegenstander bleef namelijk ook de aanval zoeken en Tijn had het lastig met de sterke spits. Mart liep de gaten echter telkens goed dicht. Beide teams kregen kansen en er zou nog zeker gescoord gaan worden. Afstandsschoten van Stijn en Roel promoveerden niet tot een doelpunt. Pim kwam in de 30e minuut goed naar binnen, maar ook zijn schot werd door de keeper gestopt. In de tegenaanval lieten we de spits van links naar rechts lopen, en toen de bal voor zijn goede voet lag, kon hij doeltreffend uithalen. Hiermee werd de ruststand op 3-1 bepaald.

In de rust zochten we de warme kleedkamer op. In tegenstelling tot andere wedstrijden moesten we wel sterk beginnen. Dit keer begonnen we messcherp aan de tweede helft. De eerste kans was voor OJC. Koen’s schot ging maar net over het doel. Uit een afgeslagen corner kwam de bal bij Matthijs die de bal naast schoot. Ook Riel bleef gevaarlijk. De spits dook de zestien, maar Tom plukte de bal van zijn voet af. In de 47e minuut werd een schot van Pim geblokt, waarna de bal bij Koen belandde. Zeer beheerst plaatste hij de bal in de rechterbenedenhoek. De geblesseerd toekijkende Nander zag dat wel goed zat nu de stand 4-1 in ons voordeel was geworden. In minuut 54 werd de Riel-spits diep gezonden en Tom vM tikte hem in het strafschopgebied aan. Penalty. De bal werd goed, halfhoog, ingeschoten maar Tom had er goed het oog op. Hij kon de penalty in twee instanties klem pakken en voorkwam zo dat Riel dichterbij kwam. De tegenstander kwam dus niet dichterbij. Een minuutje later lag de bal er bijna aan de overzijde in. Pim kon weer naar binnenkomen en uithalen. Nu ging de bal millimeters langs de paal. Het bleef 4-1. Vijf minuten voor tijd stuurde Matthijs Julius diep die net niet kon afronden. De keeper van Riel raakte hierbij wel geblesseerd aan de lies, waarna een veldspeler op doel ging staan. Gijs dacht hiervan te profiteren maar zijn harde schot werd knap gestopt. In de slotminuut werd het toch nog 5-1 nadat een een-tweetje tussen Julius en Koen door de laatste, in twee pogingen, achter de doelman werd geschoten. Direct na de aftrap floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Met de derde overwinning op rij sluiten we het jaar 2016 af. We sluiten de eerste seizoenshelft af op een mooie zesde plaats in de competitie. Komende weken is een voetbal-loze periode waarin de lichtgeblesseerden kunnen herstellen. Half januari spelen we in de 2e ronde van de beker. Fijne feestdagen !!!