Opnieuw oefenzege voor OJC JO15-2

01-01-1970
01:00

Na maar liefst 4 afgelaste oefenwedstrijden kon OJC JO15-2 eindelijk weer eens het veld in. Op de vroege zaterdagochtend (10.15 uur) werd er in Sleeuwijk afgetrapt tegen de plaatselijke JO15-1, een eersteklasser die het tot op dit moment erg moeilijk heeft in de competitie. Met maar liefst acht eerstejaarsspelers in de opstelling zette OJC na een aarzelende beginfase de tegenstander met de rug tegen de muur. Fel storende spelers zorgden er voor dat men geen schijn van kans had om op te bouwen. De lange ballen die daarvan het gevolg waren, waren een gemakkelijke prooi voor de OJC-verdedigers.

Al snel werd het grote verschil in doelpunten uitgedrukt, met als gevolg dat de wedstrijd eigenlijk na 15 minuten al gespeeld was. In de 9e minuut kreeg Nigel de bal keurig in de loop aangespeeld door Ruben en met een goed schot scoorde hij 0-1. Een minuut later was het opnieuw Nigel die doeltreffend was. Met een schitterende actie verschalkte Juan een tegenstander, speelde de bal naar Lex, die vervolgens Nigel alleen voor de keeper zette: 0-2.

Na een kwartier spelen reageerde Juan alert toen de keeper de bal na een schot van Lex niet onder controle kon krijgen: 0-3.
OJC ging meteen op jacht naar nog meer doelpunten, maar ondanks een flink overwicht slaagde men er niet in om tot scoren te komen. Langzaam maar zeker verslapte de concentratie wat. De OJC’ers gingen het allemaal wat gemakkelijk opnemen en dat betekende dat Sleeuwijk wat vaker voor het doel verscheen. Een slordige spelhervatting van Jay, hij speelde in de 31e minuut een vrije bal heel simpel en onnodig in de voeten van de dichtstbijzijnde tegenstander, gaf de thuisploeg even het gevoel dat ze konden terugkomen in de wedstrijd: 1-3. Vlak voor het rustsignaal echter werd de marge weer vergroot, toen Senna na een hoekschop van Max in een scrimmage de bal in het doel werkte: 1-4.

De tweede helft startte slordig, zodat Sleeuwijk een aantal keren kon opduiken voor het doel van Jay, maar OJC was opnieuw veruit de betere ploeg. Kansen genoeg en de stand werd dan ook verder uitgebouwd. In de 51e minuut kon er opnieuw gejuicht worden. Na een goed lopende aanval via Marijn en Juan kwam de bal voor de voeten van Claudyo, die vanaf rand zestien binnenschoot: 1-5. Hij liet zich vervolgens weer vervangen, hij was te ziek om door te spelen. De bezoekers bleven de aanval zoeken en creëerden een flink aantal kansen, maar het vizier stond, zoals zo vaak, ook in deze fase van de wedstrijd niet op scherp. Pas in de 62e minuut kon er opnieuw een doelpunt genoteerd worden. Vincent liep goed bij zijn tegenstander weg en Senna gaf hem de bal precies in de loop mee. Alleen voor de keeper maakte hij geen fout: 1-6.
De eindstand werd uiteindelijk bereikt in de 69e minuut. Uit een corner van Vincent viel de bal in de vijf meter, waarna tot drie keer toe een inzet geblokt werd. Juan schoot vervolgens van dichtbij hard en hoog binnen en bekroonde zijn sterke spel met een tweede doelpunt.

Opnieuw werd er een ruime zege geboekt in een oefenwedstrijd waarin OJC heer en meester was. Hopelijk is dit een voorbode voor nog meer successen in 2017.