OJC 1 boekt spectaculaire zege in Dongen

01-01-1970
01:00

Er was deze zondag slechts één wedstrijd die doorgang kon vinden in de Derde Divisie zondag, maar wat voor één werd het er.

Dongen kwam via Jan Gerrits al na zeven minuten op een 1-0 voorsprong. Paal, lat en doelman Koen van Boxtel hadden bij rust een grotere achterstand weten te voorkomen.

Na de thee ontspon zich een spektakel waarbij iedereen tot de allerlaatste seconde geboeid werd. Tom Wijkmans en Diego Meerveld hadden binnen een kwartier de 1-0 achterstand om weten te draaien in een 1-2 voorsprong. Na een onterechte rode kaart voor Joep van der Heijden werd OJC gedwongen tot tegenhouden. De ploeg kwam er nog een aantal keren gevaarlijk uit, maar werd naarmate de slotfase dichterbij kwam steeds veder achteruit gedrukt. Dongen raakte in totaal vijfmaal de lat en tweemaal de paal, maar toch was het invaller Jaap van der Waarden die in de 89e minuut ook het net wist te raken. Dongen kreeg een gigantische kans op de volle winst, maar kreeg in de tegenstoot het deksel op de neus. Diego Meerveld zorgde in de extra tijd middels de 2-3 voor een vervroegd Rosmalens carnaval.