Ijzersterk belofteteam overklast Brabantia op eigen terrein

01-01-1970
01:00

Op 19 februari stond de thuiswedstrijd tegen Brabantia op het programma, een op papier zware wedstrijd want Brabantia is na 16 speelrondes (waarvan twee wedstrijden minder gespeeld) met 31 punten terug te vinden op de derde plaats.
In de 16e minuut opende man of the match Bram Nijhoff de score. Vanuit een ingooi ontving Bram de bal op de rand van het strafschopgebied. Een schuiver over het natte veld
Vijf minuten laten verdedigd Lars Clement goed mee en kopt de bal uit eigen zestien. De counter wordt vervolgens opgezet door Ralph Beekwilder die over de linkerflank op komt. Met een steekbal op maat stuurt Ralph Bram Nijhoff op de keeper af. Bram ziet de mee op gekomen Joyry van Beers over het hoofd en gaat voor eigen succes, helaas niet met het gewenste resultaat want hij werkt de bal voorlangs.

In de 25e minuut wordt de volgende counter opgezet door de sterk spelende linksback Luuk Hoogma die een offensief van Branbantia onderbreekt. Een vergelijkbare actie als in de 21e minuut wordt vervolgens opgezet. Nu is het echter Joyry van Beers die één-op-één tegenover de Brabantia goalie wordt gezet. Na twee schijnbewegingen van Joyry wordt de keeper op het verkeerde been gezet en legt Joyry de bal bekeken in de andere hoek.. 2-0

Vroeg na rust werd het Jantje uitgedeeld door Bram Nijhoff, in de 48e minuut bracht hij de 3-0 op het scorebord. Uit een pass van Dylan Kusters verschijnt Bram in het strafschopgebied. Hier duelleert Bram met de Brabantia-goalie. Het kostte Bram twee pogingen maar de rebound was raak en dus de 3-0 een feit.

In de 55e minuut wordt Bram Nijhoff ten val gebracht in het strafschopgebied van Brabantia. De goed fluitende arbiter L.P. Roks beoordeelt dit als onreglementair waardoor Bram zelf zal aanlopen vanaf elf meter. ijskoud jaagt hij het leer in de touwen waardoor hij voor zijn 3e van de middag en de 4-0 tekent.

Ook pikte invaller Bob van der Velden in de 77e minuut zijn doelpunt mee. Uit een duel tussen een Brabantia verdediger en Dennis Vorstenbosch komt de bal uit de kluts bij Bob die met een pegelhard afstandsschot de keeper in de korte hoek verrast.

Met een mooie consumptie sponsoring van semi-sponsor Sjef Marcelis kon de kantine worden opgezocht en de klinkende 5-0 overwinning worden gevierd!

Volgende week ontvangt OJC Rosmalen 2 de beloften van JEKA. Om 11:00 uur wordt afgetrapt op sportpark de Groote Wielen.

Opstelling: Paul van den Elzen, Maurice Thijssen, Ritchie van Ooijen, Tom Aarts, Luuk Hoogma (65/ Christiaan Timmerhuis), Dylan Kusters, Ralph Beekwilder, Lars Clement (67/ Bob van der Velden, Bram Nijhoff (56/ Dennis Vorstenbosch), Joyry van Beers.

Afwezig: Joep van der Heijden (1), Lars Corten (geschorst), Jony Bonné (kruisband), Max Klerkx (kruisband), Robert Mol (1). Edwin Pennings (enkelblessure) Ramin Rafati (schouderblessure) Martin van der Vies (OJC3)

Man of the match: Bram Nijhoff.