JO15-4 werkt hard en bezorgt zichzelf en jarige trainer een punt

01-01-1970
2-2

Onze laatste uitwedstrijd dateert van begin december 2016. Nu, op 11 maart 2017, spelen we weer een uitwedstrijd in Spoordonk. Begin november speelden we de thuiswedstrijd tegen Spoordonkse Boys JO15-1. Toen leden we onze grootste nederlaag (0-5). Het was destijds een net-niet-wedstrijd. Ook op deze voorjaarsdag waren de voortekenen voor OJC JO15-4 echter niet al te goed. Weliswaar was onze trainer Walter jarig, maar de geblesseerde Nander en zieke Mart waren afwezig. ’s Ochtends meldde ook Salah zich nog ziek af. Gijs (ziekjes) en Pim (geblesseerd) reisden wel mee af naar Spoordonk, maar namen plaats op de reservebank. Met 11 fitte spelers starten we op het hoofdveld van sportpark ’t Horstje tegen het meest scorende team in onze competitie.

Direct vanaf de door OJC ROSMALEN genomen aftrap, kreeg Spoordonkse Boys de eerste kans. We begonnen duidelijk niet scherp aan de wedstrijd. Na vijf minuten bracht de trainer enkele wijzigingen aan in het team. Stijn en Julius wisselden van positie en hetzelfde geldt voor Roel en Tom vM. De organisatie was hiermee beter op orde, en we kwamen iets onder de druk uit. Het sterk combinerende Spoordonkse Boys JO15-1 was echter duidelijk beter. In de 18e minuut werd de spits alleen voor Tom gezet, maar hij kon uitstekend redding brengen. Bij OJC-pogingen om te scoren kwamen niet verder dan tot zo’n 20 meter van het doel. De eerste helft konden we dan ook niet meer doen dan enkele afstandschoten van Sem, Koen (2x) en Stijn. Het leek erop dat we deze moeilijke eerste heft met een brilstand konden afsluiten, en wellicht waren we al in gedachten bij de rust, maar bij de laatste aanval kon de Spoordonkse spits ongehinderd binnenschieten. Ruststand 1-0.
Na een korte rustpauze begonnen we aan de tweede helft. De bedoelingen van Spoordonkse Boys werden vrij snel duidelijk: zo snel mogelijk de voorsprong uitbreiden. We stonden vijf minuten onder volle druk, en kregen de bal niet van eigen helft af. Maar het centrale verdedigingsduo Tom vM en Tijn gaven geen krimp, en Tom voorkwam een tweede goal door een doelpoging met zijn voet keren. De aanvalsstormen gingen hierna liggen, en OJC JO15-4 begon steeds sterker te voetballen. Er kwam ook meer ruimte op het middenveld, en daar wist Koen wel raad mee. In minuut 45 werd de bal teruggespeeld op de Spoordonkse keeper, maar stoorzender Julius was er snel bij. Hij blokkeerde het schot van de keeper, waarna de bal over de doellijn ging (1-1). Direct vanaf de aftrap mochten twee Spoordonkse aanvallers ongehinderd naar ons doel opstomen en zorgen voor de nieuwe voorsprong (2-1). Na de gelijkmaker was de concentratie eventjes weg, jammer. Met nog meer dan 20 minuten op de klok moesten we weer op zoek naar de gelijkmaker. Matthijs stuurde Julius op links de diepte in. Nadat zijn eerste poging om de bal voor te zetten werd geblokt, kwam hij nogmaals in balbezit. Nu besloot hij om vanuit een moeilijke hoek op doel te schieten, terwijl Pim en Stijn geheel vrijstaand om de bal vroegen. Maar het spel speelde zich steeds vaker op de helft van de tegenstander af. De backs Mats en Roel bemoeide zich meer en meer met aanvallen, waardoor achterin ook wel ruimte werd weggegeven. Een enorme kans voor Spoordonk werd gemist, doordat Tom snel zijn doel uitkwam en goed druk gaf op de bal. In de 58e minuut gaf Koen een cross-pass op Manu, die zijn tegenstander voor de zoveelste keer deze tweede helft tureluurs speelde. Manu dook het strafschopgebied in en rondde beheerst, via het been van een tegenstander, af (2-2). Toen de uitblinkende aanvoerder van Spoordonk tien minuten voor tijd geblesseerd uitviel, leek het erop dat de twijfel bij de thuisploeg begon toe te slaan. OJC ROSMALEN JO15-4 ging op zoek naar de winnende treffer. Hoewel dat tegen de verhouding in zou zijn, kreeg Manu nog DE kans op deze treffer. Bij eenzelfde actie als bij de gelijkmaker liet hij drie verdedigers machteloos achter, en kon de keeper met een uiterste inspanning een Rosmalense voorsprong teniet doen. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Eindstand 2-2.

Hoe onvoorspelbaar het voetbal is, zagen we eerder deze week toen Fc Barcelona na een kansloze nederlaag in Parijs zich toch nog wist te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. Vandaag waren de voortekenen voor ons wellicht niet goed, maar OJC ROSMALEN JO15-4 behaalde het maximaal mogelijke resultaat. Ondanks vele geblesseerde / zieke spelers, maar met héél veel inzet kan een goed resultaat neergezet worden. We bezorgen onszelf, en de jarige trainer Walter, een punt.